Започват есенните “Работилници за родители”


Започват есенните “Работилници за родители”

Родители на малки деца до 4 години, както и бъдещи майки и татковци, могат да се включат в "Работилниците за родители“ на УНИЦЕФ, които ще се проведат на територията на много населени места в страната.

Програмата се базира на съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Основополагащо в нея е разбирането, че родителството трябва да бъде в най-добрия интерес на детето, т.е да насърчава положителните отношения между възрастни и деца, които да допринасят за развитието както на детето, така и на родителя.

"Работилниците за родители“ всъщност са тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активното участие на родителите. Изключително добре приети са новите 2 Работилници по темите Конфликти с децата и Конфликти между децата.

Специалистите и родителите са равноправни по отношение на своите знания за децата и по време на семинарите са партньори, които обменят опит и си сътрудничат активно в търсенето на решения за изпълнение на родителските отговорности. По време на семинарите в групи от 15 души, родителите имат възможност да общуват с други родители, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за особеностите на развитието и потребностите на детето в периода на ранното детство. Един цикъл от 14 семинара се провежда с една група родители, като по този начин се подпомага изграждането на пространство на доверие и общност, в която родители се чувстват свободни да споделят, обсъждат и да намерят най-доброто решение и подход към своето дете. Семинарите се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време и включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи. 

Повече информация намерете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама