Защо да си вземем куче за домашен любимец


Защо да си вземем куче за домашен любимец
Снимка: Thinkstock/Guliver

“Просто е чудесно да имаш куче.”– това отговаря всеки собственик на подобно животно. Дългите описания за верността, предаността, обичта му към хората и умният поглед, когато му говориш – това са само част от причините, поради които толкова много хора са избрали за домашен любимец куче.

Аз съм напълно съгласна с това, затова бих ви посъветвала и вие да си вземате едно такова животинче вкъщи. Разбира се, когато казвам да си вземете куче, имам предвид да си осиновите. Има твърде много животни без дом и всяко осиновено е спасен живот.

Грижите, които трябва да полагате за него никак не са малко, затова трябва добре да помислите преди да предприемете тази крачка.

И все пак - не е лесно, но е забавно да си имаш куче! Ето и няколко причини, които ще ви накарат да увеличите членовете на вашето семейство с едно ...куче.

Хората, които имат кучета и ги разхождат редовно са по-здрави от хората, които не притежават кучета

Тези хора винаги имат компания за спортуване през уикенда. Кучето по всяко време е готово за разходка, тичане, каране на колело или хвърляне на фризби. А дори и да не искате да спортувате, оправданията не минават - когато кучето ви иска да излезе навън е толкова трудно да кажеш “не” на очарователната му муцунка. То не приема извинения за пропускане на общата ви тренировка, така че рядко ще има ден, в който да не правите нищо.

Кучето помага да свалите високото кръвно

Редица проучвания сочат, че собствениците на домашни любимци имат по-добри сърдечни показатели, включително кръвно налягане и холестерол, сравнено с хората без животни. Затова бъдете сигурни, че ако си вземете домашен любимец, ще имате по-малко грижи и болести.

Няма да скучаете дори за миг

Кучетата обичат да тичат и да играят, така че не е изненадващо колко щастливо е кучето ти когато играете заедно. Дори и в дните, когато просто не сте в настроение или имате лош ден, мисълта за игра навън с любимеца ви винаги може да ви накара да излезете от къщата си. Една игра на донеси или приключенска разходка в гората ще остави усмивка на лицата ви, а също така ще изгорите и много калории!

Домашният любимец може да намали стреса

Последните изследвания показват, че хората са по-спокойни и щастливи, когато са с техните домашни любимци, отколкото в компанията на подкрепящ ги приятел. Колкото и странно да звучи понякога имаме нужда не някой да ни дава съвети как да се почувстваме по-добре, а просто да ни изслуша, без да каже нищо – както ще направи вашето вярно куче. Ето още една причина да си вземете такова животно вкъщи - по-малко стрес се равнява по-малко болести, пъпки и бръчки.

Ще привличате мъжките погледи като магнит

Какво по-секси от млада свободна жена, която се разхожда в парка с домашния си любимец. Това моментално ще привлече мъжките погледи и повярвайте ми не към кучето ви. Може да завържете много нови приятелства с хора, които също са стопани на кучета или дори да пофлиртувате с някой симпатичен младеж, защо не.

Причините да си вземете куче за домашен любимец далеч не свършват до тук. Както разбрахте освен верен другар, то ще ви направи по-здрави, красиви и щастливи.

Взимането на куче за домашен любимец обаче е отговорност и не бива с лека ръка да взимате това решение, ако не сте сигурни, че можете да се грижите така за него, че да му осигурите редовно хранене, разходки и ветеринарни грижи. Не забравяйте, че кучето не е играчка, а живо същество, имащо нужда от грижи, внимание и любов. А тук може да намерите качествени храни и аксесоари за вашето куче.

 

 

Надежда Георгиева

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама