Защо всичко започва от детството?


Защо всичко започва от детството?
Снимка: iStock/Guliver

Ценни съвети, с помощта на които родителите ще могат да отгледат щастливо дете и ще му помогнат да се утвърди като личност, дава Стела Даскалова в новото актуализирано издание на "Всичко започва от детството". Книгата съдържа и повече от 150 трогателни мнения на малчугани за всичко, което ги вълнува.

Даскалова дава важни препоръки на родителите как да предотвратят бъдещите проблеми на детето си, като избегнат често срещани грешки в подхода си към него още в ранна възраст. Сред темите, които авторкат засяга във "Всичко започва от детството", са толерантността, разбирането, любовта и семейният уют, доверието, преодоляването на страховете – от родителите, от неуспеха, от смъртта.

Любовта и всеотдайността на майката и бащата, смята авторката, са от ключово значение за правилното отглеждане на всяко дете. В началото на книгата Даскалова допълва: "Разликата между безусловната любов и условната е огромна. Когато любовта се дава като награда за добро поведение, детето остава с впечатлението, че е обичано само при определени условия и че ако не полага специални усилия, не заслужава да бъде обичано. Това убеждение формира ниска самооценка и липса на самоуважение. Когато порасне, това дете най-вероятно ще бъде неуверено и ревниво в любовните си връзки, защото никога няма да е спокойно, че заслужава само по себе си да бъде обичано. Същевременно няма да вярва, че е способно да постигне голям успех и да бъде харесвано от хората. Всичко това ще пречи на неговото щастие..."

"Всичко започва от детството" предлага и над 150 трогателни и мъдри детски мнения за всичко, което вълнува малчуганите – за щастието и мечтите, за страховете си, за трудностите в отношенията с родителите, за родителската агресия, за нуждата от любов и разбиране.

***

Стела Даскалова е автор на "Какво се случва с любовта? Капаните на нашите убеждения" и на още една много успешна книга по темата: "Всяко дете е герой. Важни уроци, които не се учат в училище". Основната енергия, която обединява и трите ѝ книги, е любовта във всичките ѝ измерения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама