1 милиард секунди от сестрата на Графа

  • 1 милиард секунди от сестрата на Графа
    Дата: Снимки: Нора Ампова
Дата: 16.01.2020 Снимки: Нора Ампова
Iwoman.bg

Както леко намеква самото заглавие, проектът "1 милиард секунди" има панорамен или дори калейдоскопичен характер. Това не е типичната изложба на интересен и разпознавам вече автор на живопис, рисунка и др. "картини". Не е нито жалба, нито хвалба по отминалите 31 години (горе-долу милиард секунди), а по-скоро разгръщане на образите в търсене на следи, схема на визуализация по натрупания опит, откриване и поставяне на мери в личното художествено поле на автора.

За рождения си ден, в пълно съзнание и дълбока самоирония, Нора Ампова, сестрата Влади Ампов - Графа, представя пъстра продукция от последните 10 години, окомплектована с нов проект, чиято визуалност и енергията са на бърз ескиз, всъщност толкова бърз, че представя серията от 31 автопортрета в дигитална рисунка на видео.


В оригиналния формат на изложбата, едновременно пъстър калейдоскоп и празничен декор, са заложени определени рискове, които стават видими и осезаеми само в подобни ситуации.

Изложбата "1 милиард секунди" се открива на 25.01.2020, 19:00 часа в галерия Doza.

Нора Ампова (1989 г., София) е визуален артист, работещ основно в сферата на живописните медии. Характерни за нейното творчество са откровеният подход, често белязан с хумор, ирония и социална насоченост.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.