Продължението на "Бьорнстад" от Бакман излиза на български


Продължението на "Бьорнстад" от Бакман излиза на български
Снимка: Сиела

Продължението на романа "Бьорнстад" от Фредрик Бакман – "Ние срещу всички", излиза от печат до броени дни. В типичния за автора си стил книгата едновременно разплаква и разсмива, докосва и оставя следа у читателя.

Помните ли Бьорнстад и неговата мания по хокея? Фредрик Бакман ни връща в Града на мечките, който "се буди рано”, и който се опитва да се отърси от все още крещящия спомен за насилието, променило ежедневието на всички. В продължението на "Бьорнстад" Бакман ни среща както с познатите ни от първата книга герои, така и с нови лица, които се появяват доста неочаквано в провинциалното шведско градче, за да променят живота на гражданите му завинаги.

След ужасяващата случка, която раздели Бьорнстад на лагери и беляза завинаги семейство Андершон, и грандиозната загуба на "Бьорнстад Хокей", предстои нов удар за всички в Града на мечките. Съдбата на няколко поколения е заложена на карта и е време нов герой да се появи на хоризонта. Какви са подбудите му? Ще успее ли да обедини враждуващите лагери и ако да – на каква цена? Колко далеч са готови да стигнат хората в омразата си и колко са готови да жертват, за да спечелят?

Продължението на романа "Бьорнстад" – "Ние срещу всички", едновременно разплаква и разсмива, докато напомня защо авторът му е един от най-хитовите и обичани съвременни скандинавски автори, добили огромна популярност по целия свят. Освен с дебютния си роман "Човек на име Уве" (който се радва и на успешна екранизация), Фредрик Бакман е добре познат по света и у нас и с "Баба праща поздрави и се извинява", "Брит-Мари беше тук", новелите "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" и "Сделката на живота ти".

 

"Има само три вида хора. Победители, губещи и зяпачи."

Фредрик Бакман

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама