Възродиха приказките по телефона

  • Възродиха приказките по телефона
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 14.04.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с шайби. Децата си играеха навън, четяха книги или пък набираха номер 177 на стационарния телефон. Ако сте от онова поколение, знаете, че там се разказваха приказки. Е, тази услуга вече не съществува, но едни ентусиасти я възродиха. В съвременния вариант приказките се разказват от студенти по актьорство за куклен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и могат да се слушат във Facebook.

Идеята за "Приказки по телефона" е на София Трейман. Наскоро тя сподели пред БНР, че с тази инициатива искат да върнат надеждата и вярата в доброто най-вече на малките. Да им върнат безгрижието.

Приказките на Джани Родари, Доналд Бисет, Братя Грим, Валери Петров, Йордан Радичков, Ангел Каралийчев и много други световни и български автори могат да бъдат слушани на Facebook страницата на проекта ето ТУК.

От света на големите проблеми можете да се пренесете и в света на приказките, където короната е само на главата на лошите герои, които често накрая се оказват от добрите, объркали пътя.

Както споделят създателите на "Приказки по телефона" в страницата си: "Наближават светли празници! Призоваваме ви да спазвате нашите традиции, но и да си останете вкъщи. Обичайте се и слушайте приказки, особено в тези тежки времена, когато ни се струва, че живеем в "Наопаки обърнатата страна".

 

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.