Книгите, които трябва да прочетете преди 30


Книгите, които трябва да прочетете преди 30
Снимка: iStock/Guliver

Да станеш на 30 е голямо събитие. Предполага се, че сме научили важни уроци, падали сме доста пъти, но и сме се изправяли. Обичали сме и сме били наранявани. Все пак, ако не сме изпитали повечето хорски терзания, може да натрупаме голям опит и чрез книгите.

Подбрахме заглавия, които със сигурност трябва да прочетете, преди да навършите 30. Защото са поучителни, интересни и много, много полезни!

"Моето приключение в дивото"

Черил Стрейд ни разказва уникалната си история за едно пътуване, което със сигурност променя мирогледа. Загубила майка си, с излекувана зависимост към наркотици и безразборен секс, тя предприема 1800-километров преход по Тихоокеанския хребетен път. Тя се среща с диви мечки, опасни влечуги, неподходящ мъж, но най-важното - някъде там, сред дивото, открива себе си.

"Гордост и предразсъдъци"

Вечната класика на Джейн Остин не остава никой безпристрастен. Младата Елизабет и господин Дарси пресъздават любовта, която наистина може да се види основно в книгите: дива, интригуваща и винаги с щастлив край. Книга, която със сигурност всеки трябва да прочете.

"Да се осмелиш да шофираш"

Манал Ал-Шариф, автор на книгата, се превръща в изключително вдъхновяваща фигура, след като много години се бори за правата на жените да шофират в Саудитска Арабия. Това не е книга за промяната. Това е книга за създаването на един нов свят и мястото на жената в него.

"Мемоарите на една гейша"

Артър Голдън ни отвежда в един свят на кимона, бели пудри и красиви жени. Гейшите не трябва да се свързват само с даването на ласки и правенето на компания на мъже. Те са красиви и умни жени, които съумяват да изградят империя от дейности, пряко насочени към създаването на стил. Книга, от която със сигурност ще научите как да се държите с един мъж.

"Осъдени души"

Ненадминатата българска класика ни отвежда в света на забранената любов. Книгата преразказва теми, които са актуални и днес: отчаянието, манията, любовта, възбудата и най-вече силата на човешкия дух.

Това са само част от книгите, които ще ви разкрият различни гледни точки, но най-важното - ще ви покажат как персонажите съумяват да се изправят с живота, и най-вече – да го живеят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама