"Назови ме с твоето име" вече и на български


"Назови ме с твоето име" вече и на български
Снимка: Black Flamingo Publishing

След страхотния успех на филма "Назови ме с твоето име", номинациите и спечелените награди "Оскар", книгата вече е издадена на български език.

"Назови ме с твоето име" е разказ за внезапната и силна любов, пламнала между един юноша и госта в лятната вила на родителите му над морските скали на италианската Ривиера. Неподготвени за последиците от привличането помежду им, в началото младежът и гостът се правят на безразлични. През следващите летни седмици обаче, в които и двамата не могат да намерят покой, безпощадните подмолни течения на натрапчиви мисли и страхове, на възхищение и желание, усилват страстта им, докато те плахо пристъпват по минираното пространство помежду им. Онова, което пониква от дълбините на техните души, e любовна история, продължила едва шест седмици, и преживяване, оставило отпечатък в тях за цял живот.

Рядко някой е успявал така проницателно да улови психологическите маневри, които съпътстват едно привличане, както е сторил това Андре Асиман без излишна сантименталност в своята откровена сърцераздирателна елегия за човешката страст. "Назови ме с твоето име" е проницателен разказ, болезнено чувствителен като оголен нерв, и е абсолютно невъзможно да го забравиш.

Блек Фламинго пъблишинг, фондация "Сингъл Степ" и VMware България ще предложат на публиката едно цялостно културно преживяване – представяне на книгата и безплатна прожекция на филма в "Дом на киното", на 13 юни, четвъртък от 18:30.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама