Колекцията MARKERAD превръща предметите в истински дизайн икони


Колекцията MARKERAD превръща предметите в истински дизайн икони
Снимка: ИКЕА

Лимитираната колекция на американския дизайнер Вържил Абло и ИКЕА – MARKERAD, която бе анонсирана миналата година по време на "Дни на демократичния дизайн", ще бъде представена на 1 ноември в България.

Колекцията показва един нестандартен творчески прочит на стандартни мебели и аксесоари за дома. Името на колекцията - MARKERAD, означава "маркиран" в превод от шведски и изцяло кореспондира с нестандартните решения, които могат да "маркират" вашия дом със стил.

Част от колекцията са стенен часовник без цифри, тревиста настилка, картина на Мона Лиза, която е с USB портове и много други интересни и впечатляващи артикули.

"Съществуват само няколко мига в кариерата на един дизайнер, по време на които получава шанса да работи с възможно най-добрите в сферата. Моята концепция за дизайн резонира с принципите на демократичния дизайн на ИКЕА. Най-важното за мен в изкуството и дизайна е, че нещата, които създавам, имат реална причина да съществуват. Решаването на нужда, независимо дали е художествена или функционална, за мен е много важно. Така се чувствам в състояние да оставя подписа си върху различни обекти", споделя самият Върджил за колаборацията.

Върджил, заедно с Хенри Мост, творчески лидер в ИКЕА, провеждат обширно проучване на живота на младите, за да могат да разберат от какво реално имат нужда те, когато заживяват сами за първи път. По време на няколко работилници в дизайнерския център на ИКЕА в Елмхулт, Швеция, те работят заедно за разработването на скици и прототипи, с които физически оформят самите продукти. Резултатът е лимитираната колекция MARKERAD, която обхваща артикули от часовници до столове с впечатляващ дизайн, който ще помогне на всеки дом да изпъкне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама