Най-подходящите цветя за балкон


Най-подходящите цветя за балкон
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас притежават балкон с размери един на два метра и като екстра, могат да са облагодетелствани с втори такъв. За да пресъздадем усещането, че си пием кафето на двора – трябва да се потрудим за това. За озеленяването на нашите тераси са ни необходими саксии или сандъчета, достатъчно пръст, тор и цветя.

Какви цветя са подходящи за нашия малък "двор"?! Първо трябва да преценим обективно дали има достатъчно слънце или ще ни се наложи да заложим на по-сенчелюбиви растения.

Ето и няколко предложения, с които можете да превърнете обикновената тераса в цветна градина:

Хортензия – ако не можете да произнесете името, направо се откажете. В противен случай сега е моментът. Хортензията не бива да се оставя на открито, когато нощните температури има опасност да паднат под нулата. Тя не обича да е на пряка слънчева светлина, за нея изберете полусенчесто място. Растенията трябва да бъдат засадени на разстояние от 50 сантиметра. Поливайте обилно.

БАЛКОНИ, В КОИТО ЩЕ СЕ ВЛЮБИТЕ

Хризантема – можете да я посадите през пролетта, както и през ранна есен. Обича слънце, богата на хранителни вещества почва, както и редовно поливане.

Петуния – това е онова цвете, което всички му викат телефонче, но то всъщност има доста по-изискано име. Добре е първоначално да го засадите в сандъчета. През юни месец порасналите вече растения се разсаждат в отделни съдове. Осигурете на петунията светлина и редовно подхранване с тор.

Снимка: Lidl

Каскадното мушкато или сакъзчето – то е много подходящо за нашата южна тераса. Предлагат се голямо разнообразие от сортове. В 60 сантиметрово сандъче можете да засадите до 5 растения. Много обича вода, ако е на слънчева тераса е добре да бъде поливано сутрин и вечер.

Тагетес или още познато от нашите баби като камшиче – много издържливо цвете, което цъфти във всички нюанси на жълтото и оранжевото. Може да се засади през март чрез семена или през април и май с разсад. Вирее на слънчеви места, издържливо е на засушаване (за разлика от хората).

Още интересни и цветни идеи как да Вкъществувате, вижте тук lidl.bg/polezno-info.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама