4 често срещани грешки при гримирането на очи


4 често срещани грешки при гримирането на очи
Снимка: iStock/Guliver

Вариантите за гримиране на очите са изключително много и може би точно поради тази причина грешките, които можете да допуснете докато ги гримирате, са доста. Често се оказва, че любимият ви цвят не е подходящ за вашите очи, черният молив някакси не стои добре точно на вас и т.н.

Внимавайте с черния молив

Да, в някои случаи наистина изглежда много интересно и драматично, но нашият съвет е да не го нанасяте по вътрешната част на окото, защото прекалено много смалява окото. Изглежда сякаш непрекъснато примижавате, което определено не изглежда особено красиво. Точно поради тази причина нанасянето на черен молив по цялата дължина на окото не е препоръчително. Също така може да бъде вредно, тъй като моливът е прекалено близо до окото ви и има вероятност да причини раздразнение.

Прекалено светъл коректор

В никакъв случай не си позволявайте да използвате светъл коректор. Не се заблуждавайте, че той по-добре ще прикрие умората и сенките под очите, дори напротив. Той още повече ще подчертае умората на окото ви, а това е ефект, който със сигурност не искате да постигнете. Изберете цвят на коректора, който максимално се доближава до цвета на кожата ви. По този начин ще изглеждате много по-добре и ще прикриете успешно тъмните кръгове под очите.

Прекалено много спирала

Всяка жена иска да има големи и обемни мигли, но определено напластяването на спирала не е решението. Всъщност прекаленият обем, който създават множеството пластове спирала, карат очите да изглеждат значително по-малки. За да постигнете желания ефект, ви препоръчваме да използвате извивачка за мигли.

Опушен грим през деня

Огромна грешка е да се гримирате по този начин в ежедневието си. Да, опушеният грим е много подходящ за вечер, защото не е прекалено натрапчив, а в същото време изглежда ефектно. Вместо обаче да използвате черно и сиво, заложете на кафяво и златисто, които ще отворят погледа ви. А за ежедневието заложете на нещо по-нежно и естествено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама