Мъжете, които са издържани от техните жени


Мъжете, които са издържани от техните жени
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние сме ги виждали. Красиви, мускулести, ходещи редовно на фитнес, посещаващи култови места и имащи много последователи. Мъже, по които жените въздишат. Но и мъже, които са издържани от други жени. Не, тук не става въпрос за "жиголо", на което жените плащат за секс и компания, а за мъже, които просто нямат доходи (а и не искат да имат).

Жените не са подготвени за издръжката, нито са я искали. Дори в момента на запознанството може да не са били такива неща. След това обаче всичко се променя и слабата половинка става силна. Защо?

Първо - типът мъж, който описахме, е преди всичко "нереален". Да, той е красив, секси и много желан, но няма кариера. Няма дори работа. Събужда се, прави си кафе и отива на фитнес. Прави си селфита и трупа последователи. Излиза и обядва месо със салата (снима го). Пие кафе с приятели (снима се). Вечер гледа филм с приятелка си (снима се). А тя плаща целия този ден, който се повтаря постоянно. Да, той може да има някакви доходи: от малки занимавки, на които са го уредили негови приятели. Или пък да е "охрана" в същия фитнес, където работи. Но той няма постоянен приход а е изцяло на нейна издръжка.

Второ - тя има по-добра кариера. Получава мъжа, за когото приятелките й завиждат, но се превръща в "глава" на семейството. Осигурява приходите, плаща за забавленията му и пуска пералнята. Новата роля на жените е много по-трудна от предходната. От домакини, които излизат само до магазина, до жени подчинени на кариерата си, които са домакини след работа.

Такива връзки са токсични, но и много трайни. Той казва, че ще се промени и точно "днес" са му предложи "страшна" оферта за работа. "Уникална сделка!". Тя вярва, но и се съмнява. Времето минава, а всяка сутрин той стои като ученик пред нея и иска джобни.

Порочен кръг, който принуждава много мъже да продължават, защото така е по-лесно. И много жени да дават, защото го могат. Въпреки това такива отношения не водят до нищо добро. Накрая тя намира нещо по-добро и си тръгва, а той стои на дивана и разглежда в Instagram профили на своите последователки, които си мислят, че той е "супер як". Докато не им поиска 10 лв. за кафе!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама