H&M Conscious есен 2019 - дизайн, устойчив във времето

  •  H&M Conscious есен 2019 -  дизайн, устойчив във времето
    Дата: Снимки: H&M
Дата: 16.09.2019 Снимки: H&M
Iwoman.bg

С модели, изработени от рециклирани материи и такива с малък отпечатък върху околната среда, есенната колекция на H&M идва в подкрепа на ангажимента на компанията до 2030 година да използва единствено устойчиви материали в производството си. Всички модели –от карирания костюм до роклите с животински принт и обемните суитчъри –са в топла, неутрална цветова палитра, с елементи в черно и оранжево, а стилът им е небрежен и изтънчен.

Рециклираният полиестер е основната материя в колекцията за есента и взима участие в изработката на рокли, ризи, плетива, връхни дрехи и костюми. Изработен най-често от преработени пластмасови PET бутилки, рециклираният полиестер е материя, която е изключително лесна за носене и поддръжка. Заедно с него за изработката на блузите и ризите в колекцията са използвани органичен памук или смес с TENCEL™лиосел.

"Есенната Conscious колекция е създадена с идеята за класически модели и основни облекла, от които никога не може да се уморите. Ще откриете дизайн, устойчив във времето, изработен от рециклирани и органични материи –всичко това съчетано в задължителните за сезона облекла", споделя Мария Остблом, главен дизайнер дамски облекла в H&M.

Роклите, подчертаващи силуета, и красивите костюми са ключови, но съчетани с обемни суитчъри, които могат да бъдат носени и като рокли. Карираната риза e финален щрих към всяка комбинация или да играе водеща роля във визията, съчетана единствено с клин или skinny дънки. Плетивата включват високи поло яки и скъсени дължини, а връхните дрехи са обемни за по-шик визия.

Детайлите в колекцията включват набори, широки ръкави и изтънчени странични цепки. Цветовата палитра е представена в неутрални тонове, черно и искрящо червено-оранжево. Животински принтове и различни видове карета подчертават изтънчената и космополитна визия.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.