Блондинка си? Тези цветове най-много ти отиват


Блондинка си? Тези цветове най-много ти отиват
Снимка: iStock/Guliver

Стане ли дума за цветове, то изборът е колкото голям, толкова и труден. Има толкова неща, с които да се съобразим при избора на това какво да облечем, и те далеч не опират само до това дали кройката е подходяща за фигурата ни, или не. Някои модни експерти съветват да избираме нюансите на дрехите си, водени от подтона на кожата, други са силно убедени, че това, което носим трябва да подчертава на първо място очите, трети пък твърдят, че цветът не е единственият определящ фактор и е много относително да кажем кое отива и не отива на някого. Съгласни сме с всичко изброено, така както сме съгласни (макар да не ни се иска много да го признаем), че има цветове, които стоят по-добре, носени от брюнетки, отколкото на блондинки. И обратното!

Кои са тези цветове? – това е очакван въпрос, чийто отговор ще се опитаме ви дадем. Или поне отчасти, защото избрахме да отдадем заслужено внимание и на светлокосите, и на тъмнокосите дами. Днес ще ви покажем 5 цвята, които са се доказали (и с право) като изключително подходящи за носене от дами със светли коси…

Червено – ярко и наситено

"На мен червено не ми отива!" – не знаем кой е решил, че червеният цвят не отива на светлокоси дами, но чухме това твърдение от поне 3 наши приятелки, избрали да носят отенъците на слънцето в косите си. Е, сега имаме чудесна възможност да развенчаем този мит – все пак едва ли има някой, който да оспори въздействието на класическото червено червило или магнетичната червена рокля, нали? Червеният цвят, особено в ярките си нюанси, създава чудесен контраст с русата коса, а благодарение на това съвършената визия е абсолютно постижима. Ако вече сте си представили разкошна червена рокля, то ние ще добавим, че цветът е повече от подходящ и за зимно палто, и за чанта, и за обувки, и за всичко… Голяма въздишка от нас – брюнетките!

Кобалтово синьо

Още един цвят, който създава съвършен контраст с русите коси, е синьото, но не кое и да е синьо, ами онзи наситен нюанс, наречен Кобалтово синьо. Именно кобалтовото синьо е особено подходящо за всички, чийто естествен цвят и на косата, и на очите е светъл. Причината е, че наситеният цвят кара светлата коса да изпъква още повече и подчертава очите. Паралелно, кобалтовото синьо е едновременно достатъчно ярко, за да бъде забелязвано, но и достатъчно класическо, за да може да заложите изцяло на него във визията си, без да се притеснявате, че от далече ще приличате на полускъпоценен камък. Поли, ризи, рокли и разбира се – обувки… ако косата ви е в светъл цвят, почти задължително е да имате поне едно кобалтово синьо "бижу" в гардероба си!

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ЦВЕТОВЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама