Защо все повече умни жени са нещастни в любовта


Защо все повече умни жени са нещастни в любовта
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление, напоследък все повече успешни жени, заемащи високо място в обществото, се оплакват, че не могат да намерят половинка по никакъв начин - няма истински мъже, не им обръщат внимание, страхуват се от тях. Въпреки че по-малко успешните им приятели, които никога не са разчитали на кариера, водят активен семеен живот и дори имат по няколко деца. Така се оказва, че успехът в кариерата не гарантира и успех в живота.

Конкретно, умните жени винаги са свикнали (и на всички) да доказват своята изключителна уникалност. Те не са доволни на статуса "просто добра", а искат да бъдат "перфектна". В резултат на това, побеждавайки стотици състезатели и достигайки определени височини, осъзнават, че нямат половинка. Нито по-слаба, нито по-силна. В същото време по-малко амбициозни хора ентусиазирано разговарят за своите много скромни постижения пред многобройни техни слушатели и щедро показват снимки на децата си.

8 НЕЩА, С КОИТО УМНИТЕ ЖЕНИ НЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИС В ЛЮБОВТА

Умните и успешни хора, действащи на принципа "ако искаш нещо да бъде свършено добре - направи го сам", се научиха да се справят без подкрепа и разчитат само на себе си. Самите те практически не подкрепят никого или го правят в изключителни случаи. Наистина им е трудно да си представят как е да зависят от друг човек, поради което са неразбрани от мъжете, а от това и отхвърлени. Вместо да влагат всички сили и енергия, за да спечелят лично щастие, успешните дами са принудени редовно да се сблъскват със завистливи хора, да се борят с клюки и интриги. Цял живот те не могат да докажат на другите, че са прави, вместо просто да се наслаждават на живота.

Разбира се, успехът не може да бъде приеман за "стигма". Жените трябва да осъзнаят, че е по-добре да са сами и успешни, отколкото със слаби мъже, които да ги дърпат назад. Така и само така ще осъзнаят, че успехът не трябва да води до срам - напротив, трябва да бъде основен показател за растеж.

След като осъзнаят тази максима, ще видят, че има мъже, които уважават женския успех, почитат го и не го приравнят. Напротив, опитват се да го достигнат. С такива мъже една успяла и независима жена ще съумее да изгради цялостна връзка, в която да бъде най-вече себе си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама