За хората, които ни използват и после захвърлят


За хората, които ни използват и после захвърлят
Снимка: iStock/Guliver

Излишните хора в живота ни не могат да бъдат определени с една дума. Те ни използват по всички възможни начини, без дори да го осъзнаваме. Не са полезни, не ни помагат, не ни изслушват. Винаги искат нещо, но рядко дават. Говорят зад гърба ни, а в реалността са наши "приятели". Кои са тези хора и как да ги познаем?

1. Хората, които ни натоварват 

Може да изпитвате стрес поради различни причини, но не позволявайте това да е заради хора от обкръжението ви. Ако в живота ви има хора, които ви карат да изпитвате негативни и натоварващи чувства, то това е сигурен знак, че е време да ги изхвърлите и да затворите вратата зад тях. Никой няма нужда от допълнителна порция негативизъм и то от тези, за които мислим, че са ни близки.

2. Тези, които ни използват

Всички, по един или друг начин, се използват взаимно и това е нормално. Общуваме с други хора, защото те ни носят определени ползи. Но понякога се натъкваме на такива, които ни използват преднамерено, нараняват ни, лъжат ни. Те са тези, които отравят нашето съществуване, влошават ситуацията ни и дори се радват за тъгата ни.

3. Дори и тези, които не ни уважават 

Всички заслужават взаимно уважение. Ако в живота ви има хора, които не възвръщат вашето уважително отношение, не ги дръжте близо до вас. Имайте достатъчно самочувствие, за да не позволите никой да се отнася с вас презрително.

4. Или пък онези, които искат да ни наранят 

Хората, на които позволяваме да станат част от нашия живот, са тези, които се грижат за нас. Но понякога някои от тях ще ни наранят. Проблемът е, че най-болезнени за нас са тези, към които сме най-привързани и чието мнение означава много за нас. Ако до вас има човек, който дори не се опитва да спре да ви причинява вреда, направете си услуга - изхвърлете го от живота си. Болката е добра, но само когато преподава уроци. В тази ситуация тя ви учи, че е време да спрете да оставяте другите да се отнасят с вас като с нещо ненужно.

5. Най-вече тези, които постоянно ни лъжат 

Всички лъжат. Когато срещнете нов човек, тогава най-вероятно през първите минути от вашето познанство той ще ви излъже. Повечето лъжи в живота ни са безобидни, но само ако това не е лъжа от човека, на когото имате доверие. Напълнете живота си с хора, на които трябва да се доверите и ще се почувствате много по-добре. Може да намерите лъжи на всеки ъгъл, но да намерите истината е много по-трудно и по-важно.

7 МЪЖКИ ЛЪЖИ, НА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАТЕ!

6. Ами тези, които се усмихват, но плюят зад гърба ни? 

Да, от тях също! Те се радват, че се преструват на приятели, които ви казват колко незначителен сте зад гърба ви. Такива хора ще съсипят вашата репутация и, както повечето от нас вече знаят, добрата репутация струва много.

7. Тези, които имат полза

В живота на всеки човек е имало хора, които са се държали като приятели, докато това е било от полза за тях. Това са така наречените "псевдо-приятели". Винаги е забавно и интересно с тях, не натоварват никого, но пък, ако имаме нужда от тях, със сигурност не можем да ги намерим. Такива хора са опасни с това, че създават илюзията за доверие. Мислите, че можете да разчитате на тях в трудни моменти, но когато настъпи такъв момент и се нуждаете от рамо за подкрепа, изведнъж виждате, че тях ги няма.

8. Онези, които само вземат място 

Всичко в живота не е безкрайно - ресурси, време, пространство. Това, което можем да направим в този живот, също е ограничено. Не можем да постигнем абсолютно всичко, което искаме. Затова трябва внимателно да изберете не само какво ще правите, но и с кого планирате да го направите.

Въпреки това, основното е да изградим живота си с хора, които ни оценяват. Тези, които мислят за нас, за нашите чувства и за това, което искаме! Само тогава можем да ги наречем приятели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама