Отбелязваме Седмицата на брака


Отбелязваме Седмицата на брака
Снимка: iStock/Guliver

Днес започва Седмицата на брака, която ще се проведе от 7-ми до 14-ти февруари, за шеста поредна година у нас. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 23 страни по света. Нейната цел е да напомни на двойките за важността да поддържат близостта в брака си, както и да насърчи обществените усилия в подкрепа на брака и семейството.

Седмицата на брака дава възможност на всяка двойка да развие умения за успешен и щастлив брак, като се включи в предизвикателствата на Седмицата, през сайта на инициативата. Тази година тяхната цел е да помогнат на двойките да съхранят брака си и да разпалят любовта помежду си.

По време на инициативата в страната ще се проведат различни събития посветени на Седмицата: курсове за брака, вечеря за семейни, музикална романтична вечер за родители на деца със специални образователни потребности и други. Ще бъде обявена и двойката победител в конкурса в социалните мрежи ‘Нашето “ДА”’, чиято история за това как са си предложили брак се е харесала от най-много хора.

През седмицата ще стартира първият курс на Училище за успешен брак. То е предназначено да помогне на настоящи и бъдещи брачни двойки да се подготвят по-добре, да оценят различията си, да усвоят ценни умения, които ще направят връзката им здрава и успешна. В Училището ще участват също успешни в брака и кариерата си двойки, които ще споделят от опита си.

Всяка година все повече двойки, обществени личности, организации, църкви и бизнеси се включват в отбелязване на Седмицата на брака. Тази година в инициативата се включи и бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов, заедно със съпругата си Мая.

Последните статистически данни сочат, че броят на сключените бракове е нараснал с 30 процента, а бракоразводите са намалели с 14 процента, от началото на инициативата у нас през 2012 година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама