10-годишен математик спечели "България търси талант"


10-годишен математик спечели "България търси талант"
Снимка: bTV

10-годишният Калоян Гешев от София е новият "Taлант на България" в седмия сезон на "България търси талант" по bTV. Той се яви в шоуто с невероятни умения по скоростни изчисления. Младият математик спечели титлата и наградата от 50 000 лв. в шоуто, в неделя вечер, благодарение на уникалните си способности и вота на зрителите - с убедителна преднина пред втория претендент.

На финала Калоян опита да постави Световен рекорд по скоростно изчисляване и реши на живо десет задачи с 5-цифрени числа за по-добро време от очакваното, като допусна само една грешка. Тя му попречи да постави рекорда си официално, но не му попречи да е победител в седмия сезон на грандиозното шоу. Водещите - Сашо Кадиев и Дани Петканов съобщиха, че лично са свидетели как Калоян е решил задачите цели четири пъти преди финала – всеки път по време на репетициите, но явно напрежението и емоциите от живото изпълнение са оказали своето влияние.

"Чувствам се много щастлив, че спечелих тази огромна награда!", каза малкият-голям математик от сцената и поздрави останалите страхотни таланти, които останаха след него.

Във финала на един от най-оспорваните сезони на "България търси талант" зрителите на bTV видяха отлично подготвени, уникални и запомнящи се талантливи участници, с мисии и каузи достойни за уважение. За първи път целият финал на шоуто на живо бе с жестов превод, което го превърна и в първото развлекателно предаване у нас и в Европа, достъпно за всички глухи хора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама