7 вдъхновяващи филма за необикновени жени


7 вдъхновяващи филма за необикновени жени
Снимка: iStock/Guliver

Изразът „силна жена“ предизвиква определен набор от образи в главата на всеки. Въпреки че жените със силни характери не винаги се харесват на другите, техните личности просто привличат като магнит, дори да са противоречиви в голяма част от случаите. Трудните житейски обстоятелства тласкат тези дами да вземат решения, които в крайна сметка ги превръщат в силните жени, на които всички се възхищаваме. Ето защо събрахме няколко интересни ленти, които със сигурност ще ви вдъхновят.

ФИЛМ РАЗКРИВА КАК СЕ СТАВА ИНФЛУЕНСЪР

Гравитация (Gravity, 2013)

Космическо пространство. Самота и празнота. Как човек да избегне лудостта, особено когато е блокиран извън сигурността, а компания му прави само огромната, напълно празна Вселена? Това е невероятна история за силата на волята, издръжливостта и смелостта на една жена, която е попаднала в невероятно опасна ситуация. Брилянтното изпълнение на Сандра Бълок държи публиката в очакване през целия филм.

Облаците на Силс Мария (Clouds of Sils Maria, 2014)

Остаряващата филмова звезда, Мария Ендърс, получава предложение да изиграе успешна, но наивна и не особено млада бизнесдама, която се влюбва в младата си секретарка. Изглежда като обикновена работа, но истината е, че Мария вече е играла абсолютно същата роля в същата пиеса, когато е започнала кариерата си 20 години по-рано. Но тази нова роля наистина подвежда Мария.

Все още Алис (Still Alice, 2014)

Професор по лингвистика се събужда един ден и осъзнава, че забравя думи. Тя започва да забравя имената на семейството и приятелите си - всичко това се дължи на бързо прогресиращ Алцхаймер. Но Алис все още помни, че е щастлив човек. Това е прекрасен филм, който трябва да гледате, за да си напомните, че всеки момент от живота ви е безценен.

Ма Ма (Ma ma, 2015)

Познахте ли я? Да, това е Пенелопе Крус. В тази лента актрисата играе талантлива учителка и любяща майка Магда. Тя трябва да събере сили, за да преодолее сериозно заболяване и да си върне правото да живее и да бъде щастлива.

 

Не казвай сбогом (Gone girl, 2015)

Тя е луда, но в същото време е много любяща. Къде е границата между страстта и лудостта? Точно преди петата си годишнина от сватбата тя изчезва, оставяйки редица улики и гатанки на съпруга си. Тази умна и креативна жена често организира изненади като тази за съпруга си. Какво го очаква този път?

Вечната Аделайн (The age of Adeline, 2015)

Какво е чувството да живееш по-дълго от близките си? Какво е чувството никога да не остаряваш, да държиш на разстояние хората и винаги да се местиш от място на място, за да не може никой никога да научи тайната ти? Какво е чувството да видиш, че единствената ти дъщеря остарява и ще напусне този свят преди теб? Този филм е красив, откровено честен и истински романтичен.

Жената в златно (Woman in gold, 2015)

Главната героиня в този филм, изиграна от Хелън Мирън, е преживяла много болка. Сега тя се опитва да се бори за справедливост, връщайки семейното съкровище - картина на Густав Климт. Това е история за борбата на една жена с цяла държава. Този филм ни разказва за ценностите и миналото, което трябва да се помни и уважава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама