8 души загинаха, а над 300 пострадаха на концерт на Травис Скот


8 души загинаха, а над 300 пострадаха на концерт на Травис Скот
Снимка: Getty Images

8 души са загинали, а над 300 души са пострадалите в резултат на блъсканица по време на изпълнение на рапъра Травис Скот в Хюстън, Тексас. Това съобщи "Си Ен Ен", позовавайки се на местните власти.

Инцидентът е станал в петък по време на откриването на музикалния фестивал "Astroworld Festival". По време на концерта хората са започнали да се тълпят в предната част на сцената, което предизвикало паника, а някои от посетителите са загубили съзнание.

"Повече от 300 души са били лекувани в полева болница, разположена в близост до музикалния фестивал", цитира "Си Ен Ен" съобщение на местен служител. По данни на "Ройтерс" 11 души са получили сърдечен удар.

Началникът на местната пожарна Сам Пеня заяви, че органите на реда провеждат разследване и преглеждат записи от камерите за видеонаблюдение. По-специално те ще трябва да установят дали организаторите на фестивала са осигурили достатъчно изходи от мястото на провеждане.

На събитието са присъствали около 50 000 души. Сред тях е била бременната приятелка на Травис Скот - Кайли Дженър, която е невредима.

Заради инцидента концертът е прекратен, а вторият ден на фестивала е отменен.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама