8 филма, които всяка силна жена трябва да гледа


8 филма, които всяка силна жена трябва да гледа
Снимка: Getty/Guliver Images

Някои филми ни карат да мислим за тях дълго време. За други пък можем да забравим веднага, щом минат финалните надписи. Има и съвсем различна категория – вечни филми, предназначени най-вече за нежния пол. Може да не ни повярвате, но не говорим за романтични комедии и сълзливи драми. Ето кои са едни от най-запомнящите се и вдъхновяващи ленти, които може да гледате не само на 8 март.

1. Закуска в Тифани

Дори да не сте чели книгата или гледали филма, няма начин заглавието да не предизвика асоциация с образа на Одри Хепбърн в класическа черна рокля, перли на врата и тъмни очила. Защото понякога единственият начин да влезете в „кожата си“ е да облечете любимата си рокля и да се насладите на кафето и кроасана си.

 

2. Амели

Да, този страхотен филм за младата парижанка, следваща собственото си чувство за справедливост, е една от най-великите ленти, които някога ще гледате.

3. Живот в розово

Чувствителна биография на френската дива Едит Пиаф, която води дълга битка за правото да живее, пее и обича. Виждаме как Градът на светлината е мил и романтичен само за онези, които не го познават истински.

4. Редник Джейн

Филм без никакви сложни сюжетни обрати или бойни сцени. И все пак това е може би един от малкото филми, които наистина ни показват как изглежда силата на човешкия дух и по-конкретно – на жените.

5. Дяволът носи Прада

Светът на модата е безспорно красив. Но и много, много жесток. Образите на Мерил Стрийп и Ан Хатауей ни показват цената на амбициите и ни оставят да решим струва ли си да жертваш всичко за тях или в живота има по-важни неща от кариерата.

6. Фрида

Поразителен филм за непокорството, присъщо на човешката природа, неудържимото желание и излишната енергия. „Фрида“ разкрива историята не само на брилянтен художник, но и на жена, за която любовта и семейството са на първо място.

7. Коко преди Шанел

Филм за силната жена, която не се страхува да опровергае консервативното общество със своите старомодни нрави, тесни корсети и скучни рокли. Малко ни напомня на самия живот - понякога действието се движи бавно, друг път лети по-бързо, отколкото умът ни може да възприеме.

8. Яж, моли се и обичай

За едни е скучен, за други е шедьовър. Истината е, че филмът трябва да се гледа тогава, когато имаш нужда от него. Когато си загубен и не знаеш накъде да поемеш.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама