8 изненадващи факта за "Игра на тронове"


8 изненадващи факта за "Игра на тронове"
Снимка: Instagram

"Игра на тронове" в момента е безспортният лидер сред сериалите. Милиони всяка седмица тръпнат да видят какво ще се случи с Джон Сноу, Денерис Таргариен и компания. И докато чакате да гледате следващия епизод от 7-мия сезон на сериала, ви предлагаме да видите тези 8 факта за него, които ще ви изненадат.

1. Може да научите езика на дотраките

Искате ли да говорите като Хал Дрого? Лесно е. Езикът на дотраките съдържа около 3000 думи и продължава да расте. Той е измислен от Дейвид Дж. Петърсън специално за сериала. Успехът на "Игра на тронове" увеличава броя на хората, които искат да го владеят.

2. "Игра на тронове" влиза в университета "Харвард"

Тематичен курс, вдъхновен от "Игра на тронове", ще проследява историята и културата, които се описват в сериала. Студентите в престижния университет ще учат средновековна история през обектива на едно от най-големите явления в телевизията.

3. Това е най-пиратстваният сериал

"Игра на тронове" покори всички класации, затова не е изненадващо, че се превърна в най-пиратствания сериал. Много хора нелегално го свалят от торент сайтове. 

4. Майката на охлювите

През 2013 година учените откриха нов вид морски охлюв в Бразилия. Те избраха да го кръстят по много необичаен начин: Тритония Халееси, тъй като им приличал на сребърните къдрици на Денерис Таргариен.

If you could hook up two characters who have NEVER been together, which one would you pick? 💀 -

A post shared by Game of Thrones Insider (@gotinsider) on

5. Албум с песни от сериала

HBO записа официален албум с рап песни от "Игра на тронове".

6. HBO продава Железния трон

Режисьорите на сериала продават реплики на оригиналния Железен трон за 30 000 долара (2,18 м, 160 кг). Така най-големите фенове на "Игра на тронове" могат да се чувстват като господари на Седемте кралства.

7. Мадона като Денерис Таргариен

Мадона е голям фен на сериала. Певицата дори помолила режисьорите да й дадат назаем един от костюмите на Денерис Таргариен, за да отпразнува еврейския празник Пурим.

8. Трябвало да има романс между Джон Сноу и Аря Старк

Според автора на сагата, Джордж Р. Р. Мартин, той замислял драматична любовна връзка между Джон и Аря. Все пак се радваме, че се отказал от тази идея.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама