Бионсе пусна албум, вдъхновен от "Цар Лъв"


Бионсе пусна албум, вдъхновен от "Цар Лъв"
Снимка: Sony Music Entertainment

Бионсе е изпълнителен продуцент, артист и съавтор в новия албум "The Lion King: The Gift", който излезе днес. Албумът е музикална ода към класическата история на "Дисни" – "Цар Лъв". Бионсе е част от звездния екип на филма като озвучава образа на Нала, най-добрата приятелка и след това любима на главния герой – Симба, озвучаван от Чайлдиш Гамбино.

Римейкът на "Цар Лъв", режисиран от Джон Фавро, включва и новата песен на Бионсе - "Spirit".

Два дни преди премиерата на албума, Бионсе представи видеото към "Spirit" в канала си в YouTubе, като за по-малко от 24 часа видеото генерира над 8 милиона гледания. Видеоклипът редува зашеметяващи кадри от континента Африка със сцени от филма. Във визуализацията на песента участва и по-голямата дъщеричка на звездата - Блу Айви.

За записите на албума Бионсе кани редица успешни артисти заедно с някои от най-значимите африкански изпълнители, за да отдадат почит както на емблематичния филм, така и да покажат на света автентичното звучене на африканската музика. В албума участват артисти като Джей-Зи, Фарел Уилямс, Чайлдиш Гамбино, Кендрик Ламар и други. В албума са включени още и откъси от оригиналните аудио реплики от филма.

"Това е съвсем ново преживяване при разказването на истории. Преди да започна работа по албума, исках да направя нещо повече от това да селектирам песни, вдъхновени от филма. Албумът е микс от различни жанрове и неочаквани колаборации между артисти от американската и африканската сцена. Музиката в албума е смесица от всичко - R&B, поп, хип-хоп и афро бийт", сподели Бионсе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама