Шоу

Чуйте песента ни за Евровизия 2018

  • Чуйте песента ни за Евровизия 2018
    Дата: Снимки: БНТ/BLISS
Дата: 12.03.2018 Снимки: БНТ/BLISS
Iwoman.bg

Песента, с която България ще участва в 63-о издание на "Евровизия", е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта "Equinox".

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

ЧУЙТЕ ПЕСЕНТА ТУК

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на "Евровизия" от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International. Компанията се свързва с българските успехи на "Евровизия" през последните две години. Техни композиции са "Beautiful Mess", в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на "Евровизия" през 2017 година и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът "Equinox" се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

ЧУЙТЕ ПЕСЕНТА ТУК

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.