Една от любимките на Педро Алмодовар идва у нас


Една от любимките на Педро Алмодовар идва у нас
Снимка: СФФ

Лола Дуеняс – една от любимите актриси на Педро Алмодовар, пристига на София Филм Фест.

В София тя ще представи лично филма с нейно участие "Не ме обичай" (2019), заедно с неговия режисьор и продуцент Луис Миняро, който е член на международното жури на кинофорума.

"Говори с нея" (с 44 филмови награди, сред които "Оскар" за най-добър оригинален сценарий, "Златен глобус" за чуждоезичен филм, БАФТА за сценарий и чуждоезичен филм и др.), "Завръщане" (2006), "Прекършени прегръдки" (2009) на Педро Алмодовар, а също и отличеният с "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм "Морето в мен" (2004) на Алехандро Аменабар, са сред хитовите заглавия, с които киноманите свързват името на популярната испанска актриса.

Новият филм с нейно участие "Не ме обичай" е адаптация на библейската трагедия за Саломе, разказана от Оскар Уайлд, в която принцесата пламенно желае пророк Йоан Кръстител и исква главата му, след като той я отхвърля. Действието във филма си Луис Миняро пренася в Ирак преди войната.

"Смело използвайки вдъхновение от най-добрите адаптации на мита за Саломе на автори като Рихард Щраус, Линдзи Кемп и разбира се, Оскар Уайлд, "Не ме обичай" е мрачен, но закачлив и най-вече проникновен поглед към извращенията на войната“, пише в ревюто си за филма "Hollywood Reporter".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама