И тази година гледаме безплатно филми на открито


И тази година гледаме безплатно филми на открито
Снимка: ПР

И през лятото на 2019 година, от 29 юли до 22 август, 11 столични квартала ще станат домакини на нови български филми от програмата на вече традиционното "Блок Кино". Всички прожекции са с вход свободен и начален час 20:45.

Игрални, документални и късометражни филми от последните 15 години отново ще търсят своята публика в парковете и междублоковите пространства на Княжево, Света Троица, Младост, Хиподрума, Изток, Люлин, Дружба, Сухата река, Надежда, Бояна и Лагера. 

Цялата програма можете да откриете ТУК.

За юбилейната 5-та година, организаторите на "Блок Кино" са подготвили изключително силна програма с най-доброто от новото българско кино. Измежду интересните заглавия са нашумелият "Ага" на режисьора Милко Лазаров, филмът с участието на Руши Видинлиев - "Снимка с Юки", българското предложение за "Оскар" от 2018 година - "Вездесъщият" и много други. Програмата започва на 29 юли в квартал Княжево в двора на 26 СУ "Йордан Йовков" с прожекция на филма "Посоки" на режисьора Стефан Командарев.

В 5 квартала зрителите ще могат да гледат и съвременно българско документално кино под открито небе. Документалният филм за учителя по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев - "Формулата на Тео", режисьорският дебют на Стефан Вълдобрев - “Манчестър Юнайтед от Свищов", "Тайният живот на Вера" на Тонислав Христов разказват истории, в които има усмивка, абсурд и може би малко тъга.

По традиция всички прожекции на игрални филми се провеждат във фестивален формат - късометражен филм, последван от пълнометражен. За част от прожекциите са подготвени детски кътове с работилница.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама