Канадският спектакъл "Някога преди" със световна премиера на ONE DANCE WEEK


Канадският спектакъл "Някога преди" със световна премиера на ONE DANCE WEEK
Снимка: Alistair Maitland

С пълни зали, бурни аплодисменти и малко сълзи премина първата половина от ONE DANCE WEEK. В знак на благодарност към публиката, която се стече от от цялата страна, и която отделя от времето си, за да бъде част от това наистина специално издание на фестивала, организаторите връщат жеста със специален подарък. Всички, закупили билет за съвременния австралийски цирков спектакъл "A Simple Space", ще могат да заявят БЕЗПЛАТЕН билет за световната премиера на канадския спектакъл "Някога преди" на 12 октомври от 20:30 ч.

За да заявите своя безплатен билет за световната премиера на "Някога преди", е нужно да изпратите снимка на своя билет за "A Simple Space" на hello@onedanceweek.com. В отговор ще получите своя билет-подарък.

Спектакълът "Някога преди" ни отвежда в света на миналото, невидимите сили и неизпълнените желания чрез физически и същевременно силно емоционален танц.

В работата си творческите директори на компанията Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, без съмнение едни от най-ярките представители на своето поколение в родината си, обединяват съвременен танц, естетика и актуални послания. Резултатът е изключителен спектакъл, който ще очарова ценителите на танцовото и визуалното изкуство с магическия си реализъм.

Out Innerspace е компания за съвременен танц, основана през 2007-а година във Ванкувър от Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, които в продължение на няколко години са част от Kidd Pivot – компанията на знаковата канадска хореографка Кристъл Пайт, носителка на голямата награда на "Grand Prix de la danse de Montreal" през 2018 г. "Някога преди", най-новата творба на компанията, е копродуцирана от L’Agora de la Danse, La Rotonde и Dance Victoria. Спектакълът печели наградата Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.

През последното десетилетие компанията създава необичайни и завършени танцови преживявания чрез безкомпромисна строгост и безрезервна находчивост.

Премиерата на "Някога преди" от OutInnerspace, заедно със спектакъла "Космическа любов" на Клара Фюре, е част от Фокус Канада, който представя новото поколение артисти и различния му поглед върху идеята за пренасяне на чувства и емоции чрез силата на хореографския език.

В "Космическа любов" Клара Фюре разкрива абстрактна гледна точка към феномените на физиката чрез танцовото изкуство. Благодарение на минималистичните декори и сиянието от прожекторите, предадено върху живите тела, имаме усещането, че се намираме в Космоса. Тук обаче няма вакуум, а изпълнителите превръщат енергията в споделен ресурс.

Дванадесетото издание на ONE DANCE WEEK беше открито на 20 септември и ще продължи до 19 октомври. Пълната програма може да намерите ТУК.

Общ билет за трите спектакъла ("Златни илюзии", "Космическа любов" и "Някога преди") през уикенда на 11 и 12 октомври ще намерите в мрежата на EpayGo, на касите на EasyPay в цялата страна, както и на касата на ONE DANCE WEEK, до един час преди началото на всеки спектакъл.

***

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с подкрепата на Министерството на културата на Република България.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама