Маргаритка учи децата на полезните навици


Маргаритка учи децата на полезните навици
Снимка: ПР

Социалният проект "Маргаритка" издаде първия албум с песнички за полезните навици за децата на България.

Посланици на Маргаритка 3 "Полезни Навици" са Поли Генова, Влади Ампов - Графа, Белослава, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Вензи, Дичо, Йоанна Драгнева и децата от Voice Academy и вокална група "Шоколадче".

Техните гласове влизат в живота на българските деца и техните семейства, за да им помагат по забавен начин и през музика да научават по-лесно елементарните навици. Те ги насърчават да си мият ръцете и зъбите редовно, да се къпят, да хапват от всичко, да си подреждат стаята, да бъдат учтиви и добри, приспиват ги, радват ги и ги карат да пеят и танцуват.

Издаването на този албум е голямо предизвикателство за Виктория Величкова (Вики от Мастило) и Яна Липованска от "Маргаритка". Продуцирането и създаването на изцяло нови авторски музикални произведения за деца е вълнуващ и забавен процес, но носи и голям риск. Двете дами са сигурни, че новите песнички на "Маргаритка" са точно такива, каквито децата искат и искрено се надяват родителите да им се доверят и да ги харесат, както всеки път до сега.

Музиката на песничките е дело на Вики от Мастило. Текстовете са на Илия Деведжиев и на Вики, а музикален продуцент и аранжор е Краси Тодоров, композитор на едни от най-популярните български поп-рок песни. 

Вики и Краси споделят: "Произведенията за деца са специални, работата по тях изисква изключителна прецизност, внимание към всеки детайл и мисъл в подбора на всеки инструмент и звук". Комбинацията от таланта и уменията на Краси и Вики дава на произведенията на "Маргаритка" класическо, но и съвременно звучене, което днешните деца харесват и обичат.

В албума Маргаритка "Полезни Навици" ще слушате "В стаята да има ред", "Чистичко дете бъди", "Зъбки търкаме сега", "Плодчета и сокчета", "Ам, ам ще опитам всичко", "Хайде да се облечем", "Казвам аз благодаря", "Ръчичка мий ръчичка", "Време е за сън" и вече познатите "Песен за цифрите" и "Песен за формите".

С част от приходите от албума "Полезни навици" Вики и Яна - създатели на "Маргаритка" ще построят още детски музикални площадки. Първата такава вече е факт и е в София, в парк "Гео Милев". Благодарение на партньорството си с "Приказки без край" двете дами дариха кътове за игра на децата в детските отделения на болниците в Плевен и Русе.

"За последните три години докосваме сърцата и даваме усмивки на много деца и техните родители. За тези три години работихме много и постигнахме много, но най-големият ни успех е любовта на децата, която получаваме всеки ден! Точно тя ни дава смисъл и сили да продължаваме напред и да създаваме още", споделят двете дами.

Маргаритка 3 "Полезни Навици" може да бъде закупен от официалния сайт на проект "Маргаритка", а от месец декември и в бензиностанции, книжарници, магазини за детски стоки и супермаркети в цялата страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама