Нова тв свали от екран още популярни журналисти

  • Нова тв свали от екран още популярни журналисти
    Дата: Снимки: Нова телевизия
Дата: 15.04.2020 Снимки: Нова телевизия
Iwoman.bg

Ръководството на Нова телевизия е махнало от екран водещата на съботното предаване "Събуди се" Мирослава Иванова, а заедно с нея са освободени репортерите в блока Галя Щърбева и Мария Йотова, съобщи "Свободна Европа".

Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също повече няма да изпълнява задълженията си. От ефир е свален и репортерът Живко Константинов.

Неофициално журналисти са коментирали, че мотивировката е била, че са свалени първоначално за 15 дни, защото телевизията трябва да съкрати 30% от служителите си, а след това ще имат възможност да излязат на трудовата борса.

Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова изброените журналисти не са уволнени, а са "в престой". "Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", заявява Стоянова, цитирана от "Свободна Европа".

През миналата година телевизията на братята Кирил и Георги Домусчиеви освободи известни журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Промени имаше и в ръководството на медийната група. В началото на годината тя бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.