Орнела Мути идва в България

  • Орнела Мути идва в България
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 11.06.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Четвъртото издание на "Фестивал на италианското кино в България" ще се проведе от 17 до 21 юни 2019 г в кино "Люмиер Лидл". Девет кинотворби ще представят върхови постижения в различни сфери на една от най-живописните области в Италия - област Пулия.

Закачливата комедия "Измамно богати" ("Ricchi di fantasia"), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на 17 юни от 19:00 ч. в кино "Люмиер Лидл". Сред филмите, които ще бъдат представени, са още мюзикълът "Разходка под слънцето" ("WALKING ON SUNSHINE"), "Двама дребни италианци" (‘Due piccoli italiani’), "Неудобна комедия" ("Tonno spiaggiato"), "Агенция за лъжи" ("L’agenzia dei bugiardi"), "Сходна съдба" ("La vita in comune"), "Руди Валентино" ("Rudy Valentino"), "Лесен живот" ("La vita facile").

Почетни гости на тазгодишното издание са едни от най-големите знаменитости на италианското кино и театър – режисьорът и актьор Джанкарло Джанини и очарователната актриса Орнела Мути. Живата легенда на италианското кино и театър Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за "Паскуалино Седемте красавици" (1975 г.), награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за "Филм за любовта и анархията" (1973 г.), носител 5 пъти на "Давид на Донатело". Орнела Мути е известна у нас с филмите "Бони и Клайд по италиански", "Последната жена" (1976 г.), "Лудо влюбен" (1981 г.) и други.

На 18-ти юни от 18:30 ч. ще се състои официален гала коктейл в "Лятна сцена – НДК", намираща се в парка зад НДК. В 19:15 ч., в присъствието на президента на Apulia Film Commission, г-жа Симонета Дело Монако, ще бъдат връчени почетните плакети "Фестивал на италианското кино в България“, след което ще бъде прожектиран филмът "Възстановяване на трулите", който разказва историята за една открадната трула (типична за област Пулия каменна къща с конусовиден покрив) и трудностите, до които води това начинание.

Фестивалът се реализира в рамките на второто издание на инициативата "FareCinema" – "Седмица на италианското кино по света", лансирана от италианското министерство на външните работи и международно сътрудничество, както и на ежегодния "Италиански фестивал в България", организиран от ИЧЕ – Агенция София.

"Фестивал на италианското кино в България" ще продължи от 24 до 28 юни и в "Дом на киното".

Билети за прожекциите в кино "Люмиер Лидл" може да закупите онлайн на tickets.ndk.bg и на касите на Билетен център – НДК.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.