Първата българка, която ще танцува на карнавала в Рио


Първата българка, която ще танцува на карнавала в Рио
Снимка: Facebook Samba in Sofia

Единствената българка, която ще танцува на карнавала в Рио де Жанейро тази година, се казва Меглена Гюрова-Меги.

Тя е на 39 години. Родена е в Перник, живяла 17 години в Швеция. Връща се в България, за да танцува и за да срещне голямата си любов - бразилеца Едсон. Меги се занимава с танци от дете. Влюбва се в бразилската самба преди 10 години. Танцува и преподава. На карнавала в Рио ще танцува за най-старата школа по самба в Бразилия – "Естасио де Са”, съобщи Нова Телевизия.

Идеята да участва в най-известния карнавал в света идва спонтанно. Изпраща видео със свой танц почти в последния момент и я избират в една от най-престижните групи. Така става единствената участничка от България и пета от Европа. Меглена заминава на 15 февруари.

Преди 1984 г. карнавалът се е провеждал из улиците на Рио де Жанейро, но тогава е взето решение на да му бъде отделено специално място. Мястото се нарича Самбадром. Там дефилират най-успешните самба клубове в пищни облекла. Капацитетът му е за 90 000 зрители. Фестивалът има конкурсен характер, а победителят печели 1 милион долара.

Другата голяма страст на Меги са бойните изкуства. Освен самба, преподава и айкидо. Тя заминава, за да сбъдне най-голямата си мечта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама