Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания

  • Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания
    Дата: Снимки: БГНЕС
Дата: 22.05.2018 Снимки: БГНЕС
Iwoman.bg

Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските деца с увреждания в зала O2 Арена в Лондон на 9 юни. Това стана ясно на нарочна пресконференция днес (22 май), на която присъстваше самият водещ и представители на Конфедерацията за защита правата на децата.

Концертът ще е под надслов "Системата ги убива", а Трифонов ще излезе със същата тениска, с която бяха облечени и майките на децата с увреждания, които не бяха допуснати в парламента преди месец.

"Цялата печалба за компанията "Седем осми" от концерта в Лондон ще бъде дарена на Конфедерация за защита правата на децата", заяви Евгени Димитров-Маестрото. От организацията пък обещаха средствата да бъдат изразходвани много внимателно и изцяло за каузата на децата с увреждания.

"Идеята ни е да направим и една голяма информационна кампания. Основният ни проблем не е едни пари, които правителството да ни дава, а комплекс от политики, за да могат тези деца да са част от обществото, да се чувстват достойни хора", посочиха от организацията.

"Беше възмутително майките да не бъдат допуснати в парламента с обяснението за дрескод. Това, което се случи, беше унизително и ме кара да се срамувам. Хората, които носят отговорност за това обаче не се срамуват. Една държава си личи по това как се грижи за хората, които страдат", заяви самият Слави Трифонов.

"Когато тръгнахме да направим концерт, най-голямото предизвикателство пред нас беше да го направим в тази зала. Два дни преди нас там ще има концерт Браян Адамс, а два дни след нас - Кейти Пери. В О2 се събират най-големите изпълнители. Вече бяхме тръгнали да организираме концерта, когато се случи това с родителите на болни деца. Ето защо решихме да направим концерта по този начин, за да им помогнем. Трябва да осветим това, което се случи. Ние сме в основата на създаването на Българската Коледа преди толкова година. Но това няма значение. Значение има само това заедно да си помагаме едни на други. Ние имаме опит в благотворителни каузи, а тази кауза съвпадна с нашия концерт", категоричен беше водещият.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.