Toп 100 на най-влиятелните личности в Холивуд


Toп 100 на най-влиятелните личности в Холивуд
Снимка: Getty Images/Guliver

Робърт Айгър (Disney) оглави класацията на Hollywood Reporter за 100-те най-влиятелни хора в холивудската развлекателна индустрия.

Айгър заема ръководни длъжности в компанията от 1999 г. и се съсредоточава върху развитието на иновациите. Той също така е член на борда на директорите на Apple. Придобиването от Disney на активи от Fox за 71,3 млрд. долара и генерирането на рекордните 8 млрд. долара в касата, го поставят на почетното място тази година.

Рийд Хейстингс и Тед Сарандос от Netflix са на следващите позиции. Те са следвани от Брайън Робъртс и Стив Бърк (Comcast).

32 нови имена попадат в тазгодишния списък. За първи път в него са Барак и Мишел Обама (№ 50), чийто продуцентска компания High Ground стана хит посредством сделки с Netflix и Spotify.

В списъка присъства и продуцентът на "Аквамен" Джеймс Уан (№ 80) и звездата-продуцент на "Да свалиш Уолстрийт" Дженифър Лопес (№ 92).

На 86-то място се нареждат продуцентите на "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс, които въпреки противоречивия финал на сериала, спечелиха 12 награди "Еми", включително за най-добър драматичен сериал. Двамата се местят от HBO в Netflix, като подписаха обща сделка на стойност 200 млн. долара.

На 99-то място попада тазгодишната холивудска любимка Марго Роби. 29-годишната звезда, която се превъплъти в Шарън Тейт в хита на Тарантино "Имало едно време в Холивуд", стана продуцент и на два филма.

Сред останалите звезди, намерили място в списъка на Hollywood Reporter за най-влиятелни личности в Холивуд са и Скарлет Йохансон (№ 65), Куентин Тарантино (№ 55), Брад Пит (№ 54), Леонардо ди Каприо (№ 44), Опра Уинфри (№ 15).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама