Връчиха наградите "Златен глобус" (снимки)


Връчиха наградите "Златен глобус" (снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

"Бохемска рапсодия" се оказа най-голямата изненада на тазгодишните награди "Златен глобус", които бяха връчени вчера в The Beverly Hilton Hotel, Бевърли Хилс.

Лентата взе отличията за "Най-добър драматичен филм" и "Най-добър актьор" за Рами Малек, който играе фронтмена на Queen Фреди Меркюри в биографията за емблематичната група. Филмът победи сочения за фаворит "Роди се звезда", хита "Черната пантера", "BlacKkKlansman" и "Ако Бийл Стрийт може да говори."

Рами Малек

С най-много отличия е "Зелената книга". Той получи три награди - за "Най-добър филм комедия или мюзикъл", за "Най-добър сценарий" на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за "Най-добър актьор в поддържаща роля" за Махершала Али. Историята е за черен класически пианист през 60-те години на Америка, който наема италиано-американски бодигард като шофьор на обиколка из расово разделения Юг.

Алфонсо Куарон спечели "Златен глобус" за най-добър режисьор за "Рома". Това е третият "Златен глобус" в кариерата му. Филмът проследява историята на мексиканско семейство през 70-те години на миналия век и е вдъхновен от живота на самия режисьор. Киноодата за детството му в Мексико Сити спечели наградата и за "Най-добър чуждоезичен филм".

Американския актьор Майкъл Дъглас победи в категорията "Най-добър актьор в телевизионен сериал, комедия или мюзикъл". Той получи наградата за главната си роля в сериала "Методът Комински".

Майкъл Дъглас

Крисчън Бейл пък грабна "Златен глобус" за "Най-добър актьор в музикален/комедиен филм" за ролята си на бившия вицепрезидент на САЩ Дик Чейни във "Вице". 

Извън предварителните очаквания Глен Клоуз грабна "Златен глобус" за "Най-добра женска роля" за жена, която отказва да остане в сянката на съпруга си в "Съпругата", което я катапултира в спора за "Оскар".

Британската актриса Оливия Колман спечели втория си "Златен глобус", като "Най-добрата актриса в комедия" за нейното блестящо преввъплъщение като кралица Ана в лентата на Йоргос Лантимос "Фаворитката".

Американската актриса Реджина Кинг спечели "Златен глобус" за най-добра поддържаща актриса за ролята й на майка в романтичната драма на Бари Дженкинс "Ако Бийл Стрийт можеше да говори.

Реджина Кинг

"Американците" спечели награда в категорията "Най-добър драматичен сериал". Сериалът разказва историята на сътрудник от КГБ, който под прикритието на американец живее в САЩ.

Песента "Shallow" от филма "Роди се звезда" в изпълнение на Лейди Гага и Брадли Купър грабна отличието за "Най-добра песен".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама