Aerosmith прехвърлят правата върху цялата си музика


 Aerosmith  прехвърлят правата върху цялата си музика
Снимка: Getty Images

Американската рок група Aerosmith и звукозаписната корпорация Universal Music Group (UMG) подписаха сделка за прехвърляне на правата върху всички дискографски, комерсиални и аудиовизуални проекти на групата. Това съобщи в списание Variety.

Според него работата по бъдещите музикални проекти на групата, разработването, производството и разпространението на нови филмови, телевизионни предавания и други аудиовизуални материали, посветени на историята на Aerosmith, ще се извършват допълнително на базата на Universal Music Group.

"Това ще ни позволи да представим музиката си на нашите фенове по начин, по който никога не бихме могли преди. Това е, за което отдавна сме мечтали. Това е победа за Aerosmith, UMG и в крайна сметка за нашите фенове", коментира китаристът и съосновател на "Аеросмит" Джо Пери.

Председателят и главен изпълнителен директор на Universal Music Group заяви, че е "много горд", че групата ги е избрала за партньор. Според изявлението, страните по сделката скоро ще разкрият подробности за нови съвместни творчески планове.

Aerosmith е създадена през 1970 г. от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън, по-късно се присъединяват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джо Крамър. През 1973 г. рокерите записват своя едноименен дебютен албум. За 50 години от съществуването си "Аеросмит" е издала 15 албума, които са продадени в над 150 милиона копия по целия свят. Последният компактдиск "Music from Another Dimension!" е издаден през 2012 г.

Групата е спечелила четири награди "Грами". Тя има силно влияние върху развитието на различни музикални направления, съчетавайки в работата си елементи на хард рок, хеви метъл, поп музика, глем и блус. През 2001 г. групата става част от Залата на славата на рокендрола, а списание Rolling Stone и VH1 ги обявяват за 100-те най-велики изпълнители на всички времена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама