Анастейша с първи концерт у нас


Анастейша с първи концерт у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската поп икона Анастейша ще пее за пръв път пред българските си почитатели. Концертът по покана на Loud Concerts ще се състои на 16 април 2015 година, а мястото е зала 1 на НДК.

Визитата на суперзвездата у нас е част от световното й турне "Resurrection Tour 2015”, което стартира с европейски дати през януари.

Турнето на “малката дама с голям глас” (висока е 157 см.) е в подкрепа на последния й шести студиен албум от миналата 2014 г. “Resurrection” – първата продукция с авторски песни след “Heavy Rotation” от 2008 година. Високо оценен от критиката и почитателите на Anasacia, той влезе в Топ 10 на много от европейските чартове, в т.ч.тези на Германия, Италия и Великобритания.

Родената в Чикаго Анастейша Лин Нюкърк, по-известна само като Анастейша, притежава изразителен дрезгаво звучащ глас, по-често свързван с тъмнокожите R&B вокалисти. Именно заради него тя става една от най-известните и любими съвременни поп изпълнителки. Досега Анастейша има над 30 милиона продадени албума по целия свят.

Дебютният й албум от 2000 г. "Not That Kind" предизвиква истинска сензация. От него е суперхитът "I’m Outta Love", който се превръща в най-продаваната песен на годината. Година по-късно Anastacia е  удостоена с наградата “Най-продавана нова поп изпълнителка”. Следва хит албумът "Freak of Nature", който оглавява класациите в 8 страни и от който е сингълът “Paid My Dues”.

2004 година е белязана от едноименната продукция "Anastacia" – тя застава на първо място в 11 страни и се превръща във втория най-продаван албум за годината в Европа. От него е парчето “Left Outside Alone”, което цели 15 седмици властва на първото място на европейския Билборд чарт. Мултиплатинената компилация “Pieces of a Dream” със сингли от първите й три албума е издадена през 2005 година. В нея е и поредният хит на Анастейша – дуетът й с Ерос Рамацоти “I Belong to You” (Il Ritmo della Passione)”.

За съжаление, вниманието на медиите и аудиторията е приковано и от здравословните проблеми на Анастейша – първо болестта на Крон, а по-късно и рак на гърдите. Диагностицирана през далечната 2003 г., едва през 2013 г. изпълнителката обяви, че е победила болестта, но се е наложило да се подложи на двойна мастектомия.

"Създаването на песни помага да изтласкаш настрана мрачните моменти”, признава поп иконата. “Възможността да разкажа историята си ми помага много. "Stupid Little Things" е за това да не преувеличаваш проблемите си. За мен това означава: не се съсредоточавай върху дребните неща!”

За "Resurrection" тя напълно се фокусира върху това да създаде музика като онази, която я изстреля в звездната орбита. Физически здрава и изпълнена с ентусиазъм, тя доказа отново таланта и изключителните си качества.

На концерта в София през пролетта, Анастейша ще зарадва българските си фенове както с песни от новия си албум, така и с най-известните си хитове.

Билетите за концерта на Anastacia в София са в продажба в мрежата на Еventim (eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Telenor, OMV, Picadilly от утре, 6 януари. Цените са от 55 до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама