Анджелина Джоли, Кийра Найтли и Елън Баркин в драматичния сезон на TV1000


Анджелина Джоли, Кийра Найтли и Елън Баркин в драматичния сезон на TV1000
Снимка: TV1000

Гледайте едни от най-добрите драматични филми по филмотечния TV1000 всяка вечер през септември. С някои от най-известните имена в историята – Анджелина Джоли, Сюзън Сарандън, Кейт Бланшет, Кийра Найтли... и режисирани от някои от най-големите майстори на киното... базирани на забележителни истории от реалния живот, и оригинални и вдъхновяващи филми, получили признание и награди.

„Непобедено сърце“ с Анджелина Джоли

На 23 януари 2002 г. светът на Мариан Пърл се променя завинаги. Съпругът й Даниъл, репортер от "Уолстрийт Джърнъл", прави журналистическо разследване за атентатора Ричард Рейд, което отвежда двамата в Карачи, Пакистан. Там той си урежда среща с посредник, обещал да го свърже със загадъчен източник на информация. Потегляйки за срещата, Дани казва на Мариан, че може да закъснее за вечеря. Така и не се завръща.

В името на непокорния дух на Дани и на неговата непоколебима вяра в журналистиката, Мариан решава да пише за изчезването му, за неуморните си усилия да го открие и за евентуалния му убиец в мемоарите си, които са в основата на филма.

Премиера: събота, 25 септември.

„Животът на момчето“ с Леонардо ДиКаприо и Робърт ДеНиро

През 1957 година майка и син напускат източните щати. В търсене на място за нов живот те се установяват в Сиатъл, където жената открива поредния кандидат за брак и семейство. Тя се омъжва за един привидно учтив и любезен гаражен механик, но скоро той разкрива истинската си същност на насилник и алкохолик. В битката за малкото останала надежда в една невъзможна ситуация, момчето вижда своето спасение в бягство от малкия град...

В биографичната драма във водещата женска роля е Елън Баркин (Animal Kingdom).

Премиера: неделя, 26 септември.

„Дукесата“ с Кийра Найтли

Филмът представя живота на английската аристократка от XVIII в. Джорджиана, 1757 - 1806 г. (Кийра Найтли), която е била одумвана за екстравагантния си обществен и личен живот. Попаднала в капана на нерадостен брак с жестокия и студен херцог (Ралф Файнс), тя скоро осъзнава, че е част от нелеп триъгълник с постоянната любовница на съпруга си. Неочаквано за себе си, херцогинята се влюбва в амбициозен млад политик (Доминик Купър).

Любовната афера на младата аристократка се превръща в опасен конфликт със съпруга, предвещаващ голям скандал с непоправими последствия.

Премиера: понеделник, 13 септември.

„Небеса“ на Том Тиквер

Торино. Филипа (Кейт Бланшет), двайсет и девет годишна учителка по английски, е решена да извърши отчаян акт. Един мъж ще умре от нейната ръка. Човек, заслужаващ наказание заради причинените страдания на редица семейства и виновник за смъртта на съпруга й. Сега наркоплъсьорът, прикриващ се зад маската на легален бизнесмен, трябва да плати. Смела и непоколебима, Филипа поставя бомба в офиса му и уведомява полицията за стореното.

Едва при разпита в участъка тя разбира, че планът й ужасяващо се е объркал и вместо виновника са загинали четирима невинни, в това число и две деца. Тя е съкрушена.

Младият полицай Филипо (Джовани Рибиси) е единственият, който вярва на разказа на англичанката, тъй като е тайно убеден, че с нея са родени един за друг. Той без колебание решава да й помогне и измисля план, който да й върне свободата, въпреки че това може да му коства кариерата и дори живота. Той знае много добре, че за да й докаже любовта си, не бива да иска нищо в замяна...

„Клиентът“ със Сюзън Сарандън и Томи Лий Джоунс

По едноименния роман на Джон Гришъм, филмът е режисиран от любимия ни Джоел Шумахер (RIP).

Преди да се самоубие, виден адвокат на мафията признава пред 11-годишния Марк Суей къде е заровен трупа на изчезнал сенатор. Когато полицията пристига на мястото, Марк е разпитан от Рой Фолтриг, амбициозен окръжен прокурор, който повече се интересува от заглавията във вестниците, отколкото от безопасността на младия си свидетел.

Момчето се притеснява за себе си и семейството си и не разкрива на полицията всичко, което знае. Той търси помощта на адвокат Регина "Реджи" (Сюзън Сарандън). Тя се съгласява да му помогне и да се защити от гангстерите, готови на всичко, за да затворят устата на Марк завинаги. Реджи успява да спечели доверието му и да се отърве най-накрая от страховете си, свързани с миналото й.

За пълната програма на филмотечния канал посетете TV1000.bg. Следете и Facebook.com/TV1000BG.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама