"Аватар: Природата на водата" стана най-касовият филм у нас


"Аватар: Природата на водата" стана най-касовият филм у нас
Снимка: Forum Film

"Аватар: Природата на водата" продължава победоносния си ход в българския боксофис и през изминалия уикенд се превърна в най-касовия филм на всички времена. Само за месец разпространение в родните киносалони дългоочакваното продължение е спечелило повече от впечатляващите 5,4 милиона лева, с което изпреварва 13-годишния рекорд на своя предшественик – "Аватар", чийто финални приходи възлизат на 5,3 млн. лева.

В световен мащаб представянето на "Аватар: Природата на водата" е не по-малко впечатляващо. До момента филмът разполага с 1,9 милиарда долара и след броени дни ще стане едва шестата продукция, преминала границата от 2 млрд. долара. Специалистите предвиждат до края на разпространението си лентата да достигне минимум до третото място в световната класация по приходи, където в момента се намира друг от хитовете на Джеймс Камерън – "Титаник" с 2,2 млрд. долара. Отново Камерън държи и първото място с "Авата" 2,89 млрд. долара.

Действието на "Аватар: Природата на водата" ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.

Режисьор е Джеймс Камерън, който е и сценарист заедно с Джош Фридман ("Война на световете"). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Шоу


Реклама
Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама