Барабанистът на The Offspring напуска групата заради отказ да се ваксинира


Барабанистът на The Offspring напуска групата заради отказ да се ваксинира
Снимка: Getty Images

Пийт Парада, който е член на рок групата The Offspring още от 2009 г., страда от синдрома на Гилен-Баре и се страхува от страничните ефекти на ваксините против COVID-19. Той обяви във вторник в Instagram, че е бил принуден да напусне бандата, тъй като по медицински причини не може да бъде ваксиниран.

Постът му в социалната мрежа обяснява защо се е стигнало дотук: "Необходимостта от ваксинация става все по-съществена за музикалната индустрия. Казаха ми, че не е разумно да прекарвам време с бившите си колеги в студиото или при предстоящото турне."

Парада добавя също, че вече е преболедувал от коронавирус и затова смята, че организмът му си е изработил антитела. Той също така вярва, че синдромът на Гилен-Баре, от който страда още от дете, го излага на риск по отношение на ваксината. "С оглед на моето заболяване, лекарят ми ме посъветва да избягвам ваксинацията", казва той и допълва, че иска да сподели своята история, за да помогне на хора в неговото положение "да се чувстват по-малко сами".

Музикантът споделя, че е изпитал горчивина от тази ситуация, но не и гняв към колегите си. "Няма негодувание, членовете на екипа вземат решенията си според това, което смятат за правилно, аз също. Желая им най-доброто!", написа той.

Групата от своя страна отказа да коментира случая, съобщава Le Figaro.

Парада пише още, че би искал да види повече диалог между професионалистите и антиваксърите, защото всички мнения заслужават да бъдат чути. "Нека се постараем да не изпадаме в тази човешка склонност към доминиране и агресия", призовава той.

Следващият концерт на Offspring е насрочен за 8 август на стадион SoFi в Лос Анджелис. Групата ще започне турнето си през есента.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама