Бебето от обложката на албума "Nevermind” загуби делото срещу Nirvana


Бебето от обложката на албума "Nevermind” загуби делото срещу Nirvana
Снимка: iStock

Американски съдия отхвърли последния иск на Спенсър Елдън срещу Nirvana заради емблематичната обложка на албума на групата от 1991 г., на която той е показан гол като бебе.

31-годишният Спенсър Елдън заяви, че появата му на корицата на албума "Nevermind" е детска порнография и проява на сексуално насилие над дете. Но съдията заяви, че той е закъснял да твърди, че е бил експлоатиран.

Правните възможности на г-н Елдън са почти изчерпани, тъй като той не може да заведе делото отново, въпреки че неговият юридически екип заяви пред американските медии, че ще обжалва решението.

Искът беше по повод снимката на Елдън като бебе, на която той плува гол в басейн с доларова банкнота, закачена на рибарска кукичка. Той твърди, че не е могъл да даде съгласието си за използване на снимката и претендира за обезщетение в размер на 150 000 долара (130 000 британски лири).

Сред обвиняемите е фотографът Кърк Уедъл, както и бившите членове на Nirvana Дейв Грол и Крис Новоселич, както и Кортни Лав, вдовицата на покойния певец Кърт Кобейн.

Елдън завежда делото си през 2021 г., твърдейки, че все още е в правото си да подаде жалба срещу изображението отпреди десетилетия, тъй като то е продължило да му причинява страдание и пропуснати ползи и в зряла възраст.

Искът е отхвърлен и след това е подаден отново през януари тази година. Но съдията от Лос Анджелис постанови, че г-н Елдън е подал иска си доста след изтичането на 10-годишния давностен срок.

Приветствайки присъдата, адвокатът на обвиняемите заяви, че делото е било "неоснователно".

Световните продажби на "Nevermind" надхвърлиха 30 милиона, което го превърна в един от най-продаваните албуми на всички времена.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама