Без нов сезон на MasterChef в България?


Без нов сезон на MasterChef в България?
Снимка: bTV Facebook

Кулинарното шоу MasterChef може и да не се завърне в ефира на bTV. Причината да се обмисля отлагане на новия сезон 8 на кулинарното състезание е пренасочване на финансовия поток в телевизията, пише в. "Уикенд".

В момента в bTV работят по два много скъпи формата за пролетта. Това са "Сървайвър" и "Ергенът". И двете риалитита се снимат в чужбина, което означава големи разходи. В същото време се финансират и два сериала – втори сезон на "Съни бийч" и римейк на латинокомедията "Татковци". Това също изисква сериозни средства. Не е ясно дали ще останат пари за MasterChef 8.

На финала на предишния сезон, който приключи през май, бе обявено, че ще има ново издание, но не и кога ще се снима то. Не е изключено това да се случи в необозримото бъдеще. В bTV отдавна има практика да се оставят големи интервали между различните издания на развлекателните формати. Между сезон 4 и сезон 5 на "Сървайвър" например изминаха 5 години – първият бе излъчен през 2009-а, а вторият – през 2014-а. След това отново настъпи дълга ваканция, за да върнат риалитито на дневен ред едва сега. Новите оцеляващи вече водят битки на Филипинските острови, които по план трябва да влязат в ефир през пролетта на 2022 г.

Говори се, че на мястото на MasterChef ще се излъчва "Ергенът". Според източници на "Уикенд" романтичното риалити ще върви два пъти седмично, както е и при кулинарното. Но не е сигурно, че ще е точно в дните, в които досега сме гледали кулинарното предаване. Може да е в сряда и четвъртък на мястото на "Смени жената" и "Бригада Нов дом". Наскоро водещата на социалното предаване за ремонти – Мария Силвестър, потвърди новината, че нов сезон поне за момента не се планира. Причината за това била пандемията, която изисква да се избягва събиране на много майстори в тесни стаички на социално слаби семейства. Така че в четвъртък в програмата остава празнина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама