"Бял лист" - пърформънс в подкрепа на жени, преживели домашно насилие


"Бял лист" - пърформънс в подкрепа на жени, преживели домашно насилие
Снимка: ПР

На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен дом – Красно село ще бъде представен имерсивният пърформънс "Бял лист" - заключителна част на интердисциплинарния социално-артистичен проект със същото заглавие на сдружение "Глобал Вижън Съркъл" в подкрепа на жените, преживели домашно насилие.

Имерсивният (потапящ в действието си) пърформанс "Бял лист", в който публиката влиза индивидуално, лично се среща и взаимодейства с артистите, е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Проектът "Бял лист" включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си, в който заедно участват жени - артисти и жени, преживели домашно насилие.

"Бял лист" е общо творение между "Театър на сетивата София" и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър. Като резултат от тези творчески срещи се роди „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни, както и имерсивният пърформънс "Бял лист". Можете да изтеглите безплатно Пътеводителя ТУК.

Кога: 28 и 29 октомври – премиера от 18:00 до 21:00 ч.

Къде: ОКИ Културен дом – Красно село

Продължителност: 60 мин.

!!!Публиката влиза в представлението индивидуално и лично се среща и взаимодейства с артистите, затова е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на дата и конкретен час.

Билети: 60 лв. на sensorytheatresofia.com.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама