Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев се заплитат в дебели интриги


Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев се заплитат в дебели интриги
Снимка: Theatro отсам канала

Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев участват в нова пиеса по текстове на П. Г. Удхаус. Премиерата на "Джийвс и Устър в Пределно неясно" ще бъде в София - на 22 февруари в "Theatro отсам канала". След успеха на "Отчаяни съпрузи" това е второ представление, което събира тримата актьори на театралната сцена.

Емблематичните герои на легендарния англо-американски комедиограф Удхаус влизат в каскада от превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл. Безпределните Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев повдигат неясната завеса на театралното задкулисие в едно лудо джентълменско надиграване. Трима актьори в 12 роли преследват една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това - на ръба на провала.

Сюжетът се завърта около решението на Бърти Устър да постави моноспектакъл, в който да разкаже скорошните си преживявания в една селска къща. Преди да открие собственото си шоу обаче, осъзнава, че има нужда от помощ, а тя, естествено, идва в лицето на неговия верен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър - Сепингс. Проблемите обаче възникват на всяко едно ниво и идват от всяка една посока. Историите се оплитат, а интригите стават толкова дебели, че Устър, който е щастлив ерген, е поставен под заплахата да трябва да се ожени за кандидатка, която крайно не харесва.

"Джийвс и Устър в Пределно неясно" е театрална терапия, забъркана от режисьора Валентин Ганев в сценичната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев.

Спектакълът е носител на наградата "Оливие" за "Най-добра нова комедия" за 2014 г.

След софийската премиера пиесата ще бъде изиграна за първи път и в Бургас, Варна и Стара Загора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама