България се завръща на детската Евровизия


България се завръща на детската Евровизия
Снимка: БНТ

БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс "Детска Евровизия" 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

Победителят ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента, за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си. 

19-ото издание на "Детска Евровизия" е под мотото "Представи си" ("Imagine") и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.  

Нашите младите таланти са вече в трескава подготовка. Кои са те и с какво ще ни изненадат, предстои да разберете съвсем скоро. Едно е сигурно - децата ще разчитат най-много на подкрепа от зрителите на БНТ.

България е участвала общо 6 пъти в "Детска Евровизия". Най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 година достигат до втора позиция във финала в Малта с песента "Детска планета". Страната ни прави дебюта си през 2007 година в Ротердам с песента "Бонболандия" на група "Бон-Бон", която завършва на 7-мо място. Последното ни участие е през 2016 година в Малта с песента "Вълшебен ден" на Лидия Ганева, която се класира 9-та във финала. През 2015 година конкурсът се провежда в "Арена Армеец" в София с домакин Българската национална телевизия.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама