Coldplay се разделиха с мениджъра си със скандал


Coldplay се разделиха с мениджъра си със скандал
Снимка: Getty Images

Музикантите от група Coldplay са поредните, които се разделиха с мениджъра си след съдебен процес. Това се случи и на Тейлър Суифт и Кеша, а в миналото на Sex Pistols, сред много други.

Повече за случая на Coldplay

Миналата седмица Coldplay се споразумяха с мениджъра си Дейв Холмс по заведеното от него дело и своя насрещен иск, за да избегнат публичност, съобщи британската преса. Дейв Холмс беше мениджър на групата 22 години, но когато изтече договорът им през 2022 г., музикантите не го подновиха. Той заведе дело за неизплатени комисиони през август 2023 г., а те отговориха през октомври с насрещен иск за 14 милиона британски лири.

Приключването на спора струва на Coldplay седемцифрена сума, твърди в. „Сън“, като се позовава на съдебни документи.

Вижте още: Coldplay пускат новия си албум с грижа за природата (ВИДЕО)

Холмс претендираше, че не му е платена комисиона за приноса му към неиздадените 10-и и 11-и албум на групата, по които той е имал много организационни ангажименти. Музикантите от Coldplay, от своя страна, твърдяха, че той е превишил разходите по турнето им Music Of The Spheres с над 17,5 милиона лири, давал е големи суми за ненужни сценични декори и визуални проекти, както и че Холмс е взел два заема на обща стойност 30 милиона долара като мениджър на групата, без да ги уведоми, от промоутъра им Live nation, който се грижи за продажбата на билети, .

Мениджър на Coldplay с фронтмен Крис Мартин, басист Гай Бериман, барабанист Уил Чемпиън и китарист Джони Бъкланд сега е Фил Харви – техен дългогодишен приятел и сътрудник, наричан често пети член на групата, заедно с Манди Фрост и Арлин Фини. Групата сега е на европейско турне.

Случаят с Кеша

Певицата Кеша води 10-годишна битка с продуцента си Д-р Люк, като твърдеше, че той я е дрогирал и е злоупотребявал с нея сексуално. Според Кеша Д-р Люк я е нападнал преди 20 години, но тя заведе делото 10 години по-късно, макар и да не можеше да каже какво точно се е случило. Той отричаше обвиненията. Двамата се споразумяха през юни миналата година, месец преди насрочения процес.

Случаят с Тейлър Суифт

Съдебната битка на Тейлър Суифт със Скутър Браун е една от най-горчивите в историята на поп музиката. Разпрата между тях започна през 2019 г., когато той купи лейбъла Big Machine, с който музикалната мегазвезда започна кариерата си и така придоби правата върху оригиналните записи на първите й шест албума. Певицата твърдеше, че безуспешно се е опитала да ги откупи. Филмът "Taylor Swift vs. Scooter Braun: Bad Blood" обаче постави под съмнение версията на Тейлър Суифт . Според него Скутър Браун и Скот Борчета, предишният й мениджър, който е притежавал Big Machine, са й предложили да откупи правата през 2019 г.

Вижте още: Фен направи "светилище" на Тейлър Суифт в апартамента си (ВИДЕО)

За да не получава компанията на Браун приходи от изпълненията ѝ, Тейлър Суифт започна да презаписва и преиздава старите си продукции, като в новата версия в заглавията е добавено Taylor's Version.

Случаят със Sex Pistols

Известен е и спорът на Sex Pistols с мениджъра им Малкълм Макларън за правата върху името и музиката на групата. Джони Ротън (Джон Лайдън) го нарича през 70-те години на миналия век „най-лошия човек на света“. Той завежда дело срещу него през 1979 г. за присвоени приходи. Лайдън по-късно се скарва с групата и завежда дело и срещу нея. Той получава контрол върху името, но групата успешно съди Макларън за лош мениджмънт.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама