Цветана Манева и Теодора Духовникова се събират на една сцена


Цветана Манева и Теодора Духовникова се събират на една сцена
Снимка: Божидар Марков

Цветана Манева и Теодора Духовникова изпълняват главните роли в постановката "Тъгата на кралиците". Новата пиеса на Яна Борисова, чиято премиера се очаква на 9 и 10 март 2022 г. на Камерна сцена в Народен театър "Иван Вазов", ще продължи своеобразния български сезон на театъра.

Борисова продължава да следва разпознаваемата си творческа линия и да разгръща драматургичния си свят, в който "Тихи, невидими хора" разговарят с "Господин Нощ" и от взаимопроникващото им общуване ни става "Приятно страшно" и вълнуващо. Срещата на "кралиците" Теодора Духовникова и Цветана Манева е в хотела, който диша заедно с диханията на героините и музиката на Лима, пианист, дал обет за мълчание след непосилието да понесе едно нещастие (Милен Кукошаров).

Пиесата говори на красив, странен и поетичен език за стоицизма, екзистенциалната тъга и търпеливия път на човеците един към друг, разказва "невъзможните раздели", но без сантимент и мелодрама.

 

Героините на Цветана Манева (Атина, бивша актриса, живее в хотел) и Теодора Духовникова (Ема, кулинарен критик) са едновременно завършени в своята художественост образи, но и автентични героини, жени, които се досягат до болезнената същност на съвременния човек.

Режисьор е Стилиян Петров. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов, музиката – на Милен Кукошаров. Драматург е Мирела Иванова, помощник-режисьор – Ирина Иванова, а фотограф – Божидар Марков.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама