Деян Донков се съблече чисто гол заради постановка (снимка)


Деян Донков се съблече чисто гол заради постановка (снимка)

Деян Донков провокира с плаката на новия си спектакъл "Калигула". На него актьорът позира чисто гол, наметнат единствено с халат.

Премиерата на постановката ще се състои на 27 октомври в Народния театър "Иван Вазов" и вече се очаква с голям интерес.

"Всеки император се ражда от пяната на плебейските сънища",  написа драматургът Александър Секулов във Facebook. Той работи по "Калигула" заедно с режисьорката Диана Добрева.

В оригиналната пиеса на Албер Камю скандалният римски император захвърля всички дрехи в момент на катарзис. От екипа на новия спектакъл издадоха, че Донков също ще има скандални прояви на сцената, но няма да остане чисто гол пред зрителите.

"Интересно ми е къде се корени цялото многолико безумие на злото, как се побира, съсредоточава и разраства у един-единствен човек и го преобразява във всевластващ диктатор, как злото и властникът се сдвояват, превръщат се в зловеща цялост. Всеки един диктатор има склонността да се самообожествява, но докъде стига това обожествяване, какви немислими граници прекрачва у Калигула или у някой друг, станал подобно на него нарицателно за чудовищните проявления на властта, за нейните бесове и демони, за нейните жертви", споделя Деян за ролята си на Калигула.

Идеята за плаката е на Добрева и Секулов, а снимката е дело на Ивайло Станев.

В спектакъла участват още Деян Ангелов, Биляна Петринска, Александра Василева, Елена Петрова, Кирил Недков и Йосиф Шамли.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама