Деси Тенекеджиева се снима във филм с Мики Рурк


Деси Тенекеджиева се снима във филм с Мики Рурк
Снимка: ПР

Деси Тенекеджиева се снима във филма "The Wheels Of Heaven" ("Колело към Рая") с участието на Мики Рурк и режисиран от Бен Чарлз Едуардс. Снимките на новия трилър, в който са и популярните британски актьори Гари Стреч, Джеф Бел и Сейди Фрост, вече приключиха.

Екипът

В продукцията се снимат и младите български актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов. Партнират им също Ованес Торосян, Светлана Янчева, Малин Кръстев, Емил Каменов, Михаил Мутафов, Радина Боршош, показва справка в IMDB.

Специално участие имат поп звезда от Blue - Лий Райън (The Heavy), Ники Уилан (Hall Pass) и Сейди Фрост (Quant).

Основният снимачен период приключи в България през лятото, след което последваха снимки в Лос Анджелис и Лондон. Филмът вече е в постпродукция във Великобритания, разказват от екипа.

Бен Чарлз Едуардс е съавтор на идеята и историята, заедно с Деси Тенекеджиева. Сценарият е на Майк Шилиам. Кърсти Бел (Ronnie’s, A Bird Flew In) е копродуцент за The Number 44, част от Goldfinch. Оператор е Денис Мадeн ("Сам вкъщи"). Изпълнителни продуценти са Тенекеджиева, Гари Стреч, Фил Макензи, Нели Беширова, Бен Чарлз Едуардс, Кимбърли Хайнс и Иън Стак.

Сюжетът

"The Wheels of Heaven" е драма-трилър, на места с романтични моменти и фин английски хумор. В него Ива, непокорно младо момиче (Елеонора Иванова), среща очарователно по-голямо момче (Димитър Николов). Той ѝ дава сили да се изправи срещу сериозните екзистенциални проблеми и да намери своя път в живота. Дали момчето, както той самият твърди, е падналият ангел Луцифер, изпратен да води Ива в нейната съдба и да спаси човешката раса? Или просто е луд, заблуден или опасен млад мъж? Това ще са въпросите, на които зрителят ще търси отговор до самия край на филма.

"The Wheels of Heaven" е изпълнен с напрежение трилър, но на моменти трогателна и емоционална история за съзряването, както и едно любовно писмо до дявола, казва Бен Чарлз Едуардс.

"Вдъхнових се от любимия ми роман на Марк Твен - "Тайнственият непознат". Както там, така и в нашия филм, разглеждаме дуализма между доброто и злото, и изследваме как тези понятия се свързват с живота, както и деликатния баланс между тях", допълва Едуарс. Той се позовава на цитат от филма: "Има мрак в най-добродетелните и светлина в най-покварените". За мен беше чест да работя с толкова талантливи творци, включително с неповторимия Мики Рурк, който ни подари възхитително и шокиращо превъплъщение в ролята на преподобния Бо Джаксън".

Сбъднатата мечта

"Пренасянето на този многопластов разказ на екрана беше вълнуващ процес. Достъпът до множество невероятни локации не само в моята родна България, но и в Лос Анджелис и Лондон, ще донесе на филма ни глобална аудитория. Визията на Бен Чарлз Едуардс е завладяваща, а актьорският състав и целия ни екип са изключителни. Култовите британски актьори Гари Стреч (изпълнителен продуцент на филма) и Джеф Бел направиха забележителни роли, а това, че успяхме да привлечем легендарния Мики Рурк като централна фигура в историята ни е сбъдната мечта. Операторът ни Денис Маден е истински магьосник. Също така съм развълнувана, че продължавам мисията си да представям три поколения български актьори на световната кино сцена", коментира Деси Тенекеджиева.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама