Дими и Дара Екимови в нова версия на "Мой свят" (видео)


Дими и Дара Екимови в нова версия на "Мой свят" (видео)
Снимка: ПР

Дара Екимова сбъдна мечтата си да пее с баща си - Димитър Екимов-Дими, който си отиде преди 11 години. Младата певица представи нова версия на песента "Мой свят", в която нейните вокали са миксирани с оригиналното изпълнение на създателя на група "Сленг".

Вдъхновението идва с поканата да участва като вокалист в Slang By Dara Ekimova, трибют посветен на групата, създадена от баща й Дими. Подобно добавяне на гласа е познато по света от 1991 година, когато, 26 години след смъртта на Нат Кинг Кол, Натали Кол вдъхва нов живот на вечната класика "Unforgettable", изпълнена от баща й през 1951. В България дуетно изпълнение от този вид се реализира за първи път.

"Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем "Мой свят" заедно с тати. Докато търсeхме локации за снимките, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана. Не вярвах, че е възможно да сбъдна мечтата си и да пея с тати. Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на "Мой свят" да е фон на моето изпълнение.

Нямам търпение да се качим на сцената на "Витоша лайв клуб" на 22-ри март заедно със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров-Стенли - пианист, Илия Ранков - бас китара, Иван Попов - китара, и Николай Николаев - барабани, за да изпълним хитовете на Сленг. Това ще бъде едно признание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, създадена от тати и неговите приятели от Сленг! Ще изпълним всички хитове, сред които и "Остани", "Любовта няма край", "Нали", "Луда глава" и много други", сподели 16-годишната певица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама