Дженифър Лорънс ще играе любовница на Кастро


Дженифър Лорънс ще играе любовница на Кастро
Снимка: Getty Images/Guliver

Дженифър Лорънс ще изиграе Марита Лоренц, култов американски шпионин и бивша любовница на Фидел Кастро, съобщи "Холивуд Рипортър”.

Лоренц родена през 1939 г. в Германия, пристига с баща си в Куба през 1959 г., малко след социалистическата революция в страната. Кастро случайно среща 19-годишното момиче като двамата започват любовна връзка и живеят заедно 6 месеца. Лоренц забременява от кубинския лидер, но прави аборт.

В последствие напуска острова и се присъединява към антикомунистически движения в САЩ. Там е вербувана от ЦРУ, за да отрови Фидел.

Марита Лоренц се връща в Куба, където се очаква от нея да сложи отровни таблетки в храната на диктатора. В крайна сметка тя отказва да го направи, тъй като все още има чувства към него и вместо това разкрива американския заговор на Кастро.

По-късно отново в САЩ се запознава и забременява от друг диктатор – Маркос Перес Хименес - който управлява Венецуела от 1952 до 1958 година.

Марита Лоренц твърди и е давала показания, че като част от антикубинското звено на ЦРУ, е станала свидетел на организацията на атентата срещу президента Джон Кенеди през 1963 година. Американските власти в крайна сметка определят свидетелствата й като недостоверни.

През 70-те години е информатор на ФБР, като следи източноевропейски дипломати по време на пребиваването им в Ню Йорк.

По-късно се отдава на писане на биографични книги и документалните филми за личността й. В момента някогашната любима на Кастро е на 76 години.

Освен, че ще изиграе главната роля в "Марита”, Дженифър Лорънс ще бъде и продуцент на филма. Все още не е ясно кой ще режисира лентата.

Актрисата, която е само на 25 години, наскоро получи четвъртата си номинация за "Оскар”, като тази година тя ще се бори за статуетката с ролята си в друг биографичен филм – "Джой”.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама